Yiğidolar'ın "kare ası" 10 takımı geride bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Yiğidoların kare ası 10 takımı geride bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 11:51

Sivasspor'un 2013-2014 sezonunda attığı 60 golün 44'ünde imzası bulunan Aatif Chahechouhe, Burhan Eşer, John Utaka ve Manuel Da Costa, Süper Lig'de mücadele eden diğer 17 takımın 10'undan daha fazla gole imza attı.

Haberin Devamı

Ligi 53 puanla 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi biletini alan Yiğidolar, geride kalan sezonda 34 maçta rakip fileleri 60 kez havalandırdı, kalesinde ise 54 gol gördü.

Şampiyon Fenerbahçe'nin ardından ligin en fazla gol atan ikinci ekibi olan Sivasspor, Trabzonspor ile yaptığı iki maçta da gol sevinci yaşayamadı. Kırmızı-beyazlılar, sahasında oynadığı Medical Park Antalyaspor karşılaşması ile deplasmanda yaptığı Kayserispor ve Torku Konyaspor maçlarında da rakip fileleri havalandıramadı.

Yiğidolar'da 10 futbolcu gol sevinci yaşadı

Sivasspor'da geride kalan sezonda forma şansı bulan 30 oyuncudan 10'u gol sevinci yaşadı. Kırmızı-beyazlıların gol yükünü ise orta saha oyuncuları Chahechouhe ve Burhan ile forvet Utaka ve stoper Da Costa çekti.

Yiğidolar'da en golcü ismi, rakip fileleri 17 kez havalandıran ve sezonu gol kralı olarak tamamlayan Aatif Chahechouhe oldu. Chahechouhe'yu 12 gollü Burhan Eşer takip etti. Nijeryalı forvet Utaka 9, savunma oyuncusu Da Costa da 6 kez gol sevinci yaşadı. Sivasspor'un "kare ası" olan 4 futbolcu, rakip fileleri 44 kez havalandırdı.

Süper Lig'deki 10 takımı geride bıraktılar

Kırmızı-beyazlı ekibin 60 golünün 44'ünde imzası bulunan bu 4 oyuncu, ligde mücadele eden diğer 17 takımın 10'undan (Kardemir Karabükspor, Bursaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Kayseri Erciyesspor, Elazığspor, Medical Park Antalyaspor ve Kayserispor) daha fazla gol attı.

Sivasspor'da bu dört futbolcunun dışında defansif orta saha oyuncusu Hakan Arslan ve sol açık Aydın Karabulut 4'er, golcü oyuncu Rafik Djebbour 2, stoper Ümit Kurt, sol bek Ziya Erdal ve sağ bek Cicinho da 1'er kez rakip fileleri havalandırdı.

Kırmızı-beyazlıların 3 golü ise rakip oyunculardan geldi. Gençlerbirliği'nden Artsiom Radzkou, Kasımpaşa'nın kalecisi Andreas Isaksson ve Beşiktaş'ın file bekçisi Tolga Zengin, Sivasspor ile yaptıkları maçlarda kendi kalelerine gol atma şansızlığı yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!