İş dünyası ve ünlüler bu yaz Astaş’ın Bodrum projesinde toplanacak

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası ve ünlüler bu yaz Astaş’ın Bodrum projesinde toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 01:01

ASTAŞ Holding, Mandarin Oriental Hotel Group ile Bodrum’da hayata geçirdiği villa, daire ve otel projesini tamamladı. 600 dönüm üzerine konumlanan ve villa fiyatları 6 milyon Euro’ya yükselen projede, Mustafa Koç, Ferih Şahenk, Suzan Sabancı, Ethem Sancak, Acun Ilıcalı ve Cem Yılmaz gibi isimler var.

Haberin Devamı

BODRUM Cennet Koyu’nda hayata geçirdiği projesi için iş adamlarının elindeki arsaları birer birer toplayan Astaş Holding sona geldi. 600 dönüm arsada inşa edilen ‘The Residences at Mandarin Oriental’ projesi için lüks otel zinciri Mandarin Oriental Hotel Group ile ortaklık yapan şirket arsa için 225 milyon dolar, inşaat için 650 milyon dolar yatırım yaptı. İnşaatı tamamlanan projede 98 villaya ve 116 lüks daireye yer verildi.

KAHVE SOHBETİNDE ARSALARI ALDI

Tekstil makinaları alanında faaliyet gösterirken 2002 yılında turizm ve gayrimenkul yatırımı kararı alan şirket İstanbul projesinden sonra 2010’da rotayı Bodrum’a çevirdi. Cennet Koyu’nda yer alan projeleri için Dedeman ailesine ait 138 dönüm arsayı alarak yola çıktıklarını belirten Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, “Dedeman arsasını aldık. Sonrasında Ethem Sancak, Mustafa Sarıoğlu, Eczacıbaşı’ndan aldık. Tüm bunlardan kalan kısmını da bir kooperatiften aldık. Arsa sahipleri arkadaşlarımız olduğu için çay kahve sohbetlerinde anlaştık” dedi.

Haberin Devamı

6 MİLYON EURO’LUK EVLER

Arsalarını kendilerine satan isimlerin aynı zamanda projeden villa ya da daire sahibi olduğunu belirten Aşçı, dairelerin yüzde 75’ini sattıklarını söyledi. Avrupa, Körfez ve Uzak Doğulu müşterileri olduğunu belirten Aşçı, büyüklükleri 200 ila 760 metre arasında değişen dairelerin fiyatlarının 1 milyon ile 6 milyon Euro arasında değiştiğini dile getirdi. Projeden isminin açıklanmasını istemeyen bir Arap emiri de villa satın aldı. Projede yüzde 85 alanı yeşile bıraktıklarını belirten Aşçı, “Turizm Bakanlığı 20 yıllık bir araştırma sonrası Türkbükü ve Torba turizm imar planı hazırladı. Yüzde 15 yapılaşma hakkı ve maksimum 2 kat hak verildi. Biz de projemizi buna göre yaptık. Denize 100 metre sınır kuralına da uyduk. 100 metre sonra sosyal tesisleri yaptık ve konutları daha arka cephelere inşa ettik” dedi.

OTEL TUMMUZDA HAZIR

Projeki 108 odalı otelin 1 Temmuz’da açılması planlanıyor. 12 ay açık kalacak otelde konaklama bedelleri 800 euro ile 5 bin euro arasında değişecek.

Haberin Devamı

AĞAÇLARA GÖRE EV

The Residences at Mandarin Oriental projesinde yeşil bina kriterlerine uyduklarını ve LEED Gold sertifika adayı olduklarını söyleyen Vedat Aşçı, “Projede binaları ağaçlara göre yerleştirdik ve 1 milyon adet civarında bitki fidan ve ağaç diktik” dedi. 30 aydır Bodrum’da yaşayan ve projenin bizzat başında bulunan Aşçı, villa bahçelerine ekilen ağaçlara kadar tüm detaylarla ilgileniyor.

Kuruçeşme 2016’da tamamlanacak

KURUÇEŞME Arena’yı satın alan Astaş Holding, dünyanın en lüks oteller zincirinden Mandarin Oriental ile bir otel projesi hayata geçirecek. İnşaata bu yıl başlayacaklarını belirten Vedat Aşçı, oteli 2016’da tamamlamayı planladıklarını söyledi. Proje için çizimlerin yapıldığını belirten Vedat Aşçı, jet sosyeteyi ağırlayacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

2 bin dönümlük golf projesi

VEDAT Aşçı, Bodrum Tuzla’da Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile birlikte aldıkları 2 bin dönüm alanda ortak proje yapacaklarını söyledi. Golf turizmine hizmet edecek tesiste golf akademisi de kurulacak. Uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapması planlanan tesiste 5 tane futbol sahası ve 40’a yakın tenis kortu yer alacak. Projede inşaata bu yıl sonu başlayacaklarını söyleyen Vedat Aşçı, “Bölgede 2’si bizim olmak üzere 7 tane daha golf sahası olacak. Projemizi 2 yıl içinde tamamlayacağız” dedi.

Dönüşümü araştırıyor

MANDARIN Grup ile birlikte İstanbul’da da proje geliştirmek istediklerini belirten Vedat Aşçı, “İkinci köprü ile Taksim arasındaki yerlerle ilgileniyoruz. İstanbul merkezi ilçelerde arsa bulmak zor olduğu için iyi lokasyonlarda kentsel dönüşüm düşünüyoruz. Etiler bölgesine 2 yıldır görüştüğümü 5-6 yer var” dedi.

Haberin Devamı


Yabancının gözü
Bodrum’da

YABANCI otel zincirlerinin Bodrum’da yer aradığını belirten Vedat Aşçı, “6 marka Bodrum’a gelmek için pazarlık aşamasında. Bölgede gayrimenkul fiyatları giderek artıyor” dedi. Kate Moss ve eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder gibi birçok ünlünün Bodrum’dan ev aldığını belirten Aşçı, “Dünya jet sosyetesi bu yaz tatillerini Bodrum’da geçirmek için yarışa girdiler ve yerlerini çoktan ayırttılar” dedi.

Bodrum için
dünyayı gezdi

BODRUM projesi için 2010-2011 yıllarında dünyanın en lüks otellerini gezdiğini ve araştırma yaptığını söyleyen Vedat Aşçı, “Dünyadaki örnekleri görünce kafamızdakilerle birleştirerek bodruma yenilik katacak bir proje geliştirdik. Projenin konut ve otel bölümü için dünyaca ünlü İtalyan mimar Antonio Citterio, İngiltere’den ünlü mimarlık ofisi WATG ve Türkiye’den Sinan Kafadar - Metex ve Gökhan Avcıoğlu – GAD Mimarlık ortak çalıştı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!