İzmit TEM'de inanılmaz kaza

Güncelleme Tarihi:

İzmit TEMde inanılmaz kaza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 01:42

TEM otoyolu İzmit mevkisinde yaklaşık 24 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 5'i ağır 41 kişi yaralandı. Çoğunluğu tanker, kamyon ve TIR'ın karıştığı kaza nedeniyle TEM her iki yönde de trafiğe kapandı.

Haberin Devamı

TEM Otoyolu İzmit Bekirdere geçişinde meydana gelen zincirleme kazada 24 araç birbirine girdi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İZMİT TEM'DE İNANILMAZ KAZA / OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Kaza, dün akşam saat 21.00 sıralarında TEM Otoyolu'nun Bekirdere Rampası Ankara istikametinde meydana geldi. Araçların birbirine girdiği zincirleme kazaya yolcu otobüsü ve TIR'lar da karıştı. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, kaza ile ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada 24 aracın karıştığı zincirleme kazada 5'i ağır 41 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kazaya karışan 24 araç içerisinde çoğunluğunun tanker, kamyon ve TIR ile 4 otobüs ve 4 otomobil olduğu açıklandı. Yarımel’in açıklamasına göre, olay yerine giden ambulanslarla 10 yaralı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, 7 yaralı Kocaeli Devlet Hastanesi’ne, 3 yaralı Seka Devlet Hastanesi’ne, 6 yaralı derince Araştırma Hastanesi’ne, 2 yaralı Akademi Hastanesi’ne, 1 yaralı da Adapazarı’ndaki bir hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan sadece 1 kişinin Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kazaya karışan ilk araçta bulunanlar, yola bir başka araçtan daha önceden hayvan gübresi döküldüğünü, bu nedenle arkadan gelen araçların fren yapmasına rağmen kayarak birbirlerine vurduklarını belirttiler. Kaza yerinde de yola dökülmüş hayvan gübresi olduğu görüldü.

YOL 5 SAAT KAPANDI

Yaklaşık 5 saat ulaşıma kapalı kalan otoyolun Ankara istikameti, ekiplerin yaptığı çalışmaların ardından gece saat 02.00 sıralarında trafiğe açıldı.

D-100'Ü KULLANIN UYARISI YAPILDI

Öte yandan TEM'deki kazada araçlarında sıkışanlara yardım etmek için isteyen sürücüler TEM'de trafiği İstanbul yönünde de durdurdu. Bu nedenle Ankara İstanbul yönünde seyahat edeceklere D-100 karayolunu kullanmaları tavsiye edildi.


Haberin Devamı

YARALI SÜRÜCÜ: BÜYÜK BİR FELAKET

TEM otoyolu İzmit mevkisinde 2 yolcu otobüsü, 18 tır ve 4 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında hafif yaralanan otomobil sürücüsü Cengiz Yiğin, gördüklerini "büyük bir felaket" olarak nitelendirerek yaşadıklarını anlattı.

Yiğin, iş dönüşü evine gitmek için otoyolu kullandığını belirterek, Bekirdere mevkisinde otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi.

Kayganlaştırıcı bir maddenin yola dökülmesi sonucu kazanın meydana geldiğini savunan Yiğin, şöyle konuştu:
"Otomobilim olduğu yerden birkaç kez döndü. Başka bir otomobil ve ardından tırlar üzerimize gelmeye başladı. Ardından ben otomobilimden çıkıp yolun ortasına düştüm. Uzun uğraşlar sonucunda kendimi yol kenarına atmayı başardım. Yolda ayağa kalkmaya çalıştığımda ilk olarak bunu başaramadım. Daha sonra arkamdan gelen bir araç beni itti. Arkamı dönüp baktığımda birçok tırın ve otomobilin çarpıştığını gördüm. Böyle musibetlerden ders çıkarılmalı, büyük bir felaketti. Bunun bir nedeni var, buradan daha önce gelen kamyonun yağlı ve muhtemelen gübre bu, bu maddeyi döken kişinin bulunması lazım."

Kazanın görgü tanıklarından Adem Kurt da evinin balkonundan kazayı gördüğünü ve ardından durumu polis ekiplerine bildirdiğini ifade ederek, daha sonra olay yerindeki insanlara yardım etmeye çalıştıklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!