Kazada ölüme terketmeyin

Güncelleme Tarihi:

Kazada ölüme terketmeyin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 01:37

Sokakta yaşayan hayvanların karşılaştığı en büyük tehlikelerden biri olan trafik kazaları sonrasında sürücüler, tedavi masraflarının çok tutacağı düşüncesiyle yaralı hayvanları kaza yerinde bırakıyor.

Haberin Devamı

Ankara’da birçok şubede faaliyet gösteren Terapi Veterinerlik’in sahibi İbrahim Gülen, hayvanların karıştığı trafik kazalarında sigorta şirketlerinin hayvanın tüm masraflarını karşıladığına dikkat çekerek, “Sürücüler bir arabaya ya da bir insana çarpmış gibi mutlaka rapor tutacak ve bunu sigorta şirketine bildirecek. Hayvanı da tedavi merkezine götürüp masraflarını sigorta şirketinden talep edecek. Bu sigorta şirketinin yasal sorumluluğudur. Sigorta, hayvanın bakım masraflarını öder, klinik de parasını aldığı için memnun olur, hayvan da sağlığına kavuşur. Bu arada vuran kişinin de vicdanı rahat olur” diye konuştu.

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT

Sosyal medya üstünden yaralı veya yardıma muhtaç hayvanların fotoğrafını çekip hesap numarası paylaşan kişilere de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Gülen, şöyle devam etti:
“Bu kişilerin kim olduğu, paraların nereye gittiği çoğu zaman belli değil. Çok dikkat edilmesi gerekli. Duyarlı hayvanseverlerin hayvan gönüllerinden oluşan vakıf ya da derneklere yardımda bulunmaları daha uygun olur. Bu gönüllüler kendi bünyelerinde veteriner çalıştırıyorlar ve binlerce hayvana yardım ediyorlar. Bağışları buralara yönlendirmek duyarlı hayvanseverler açısından daha da mantıklı olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!