Hürriyet o dosyayı bakana sundu

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet o dosyayı bakana sundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 15:31

Tatil mevsimi yaklaşırken, sıla yolunda yaşanan sorunları Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'a ilettik. THY uçak biletleri pahalı. Karayolunda sorunlar bitmiyor. Sorun ve şikayetler için bir çağrı merkezi kurulsun.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin ortak ülke olduğu havacılık ve uzay fuarının açılış

Hürriyet o dosyayı bakana sundu
ı için Berlin'e geldi. Berlin Büyükelçiliğimiz fuar açılışı öncesi yaklaşık 400 davetlinin katıldığı bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'a tatil mevsimi yaklaşırken, sıla yolunda yaşanan sorunları ilettim. Ulaştırma Bakanı yaşanan sorunları tek tek sordu ve not aldı. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, sorunları THY yetkilileri ve yetkili bakanlıklara götüreceği, sorunun üzerinde ehemmiyetle duracakları sözü verdi.

İŞTE DOSYA
Bakana verdiğimiz sorunlar dosyası şöyle:

Haberin Devamı

1. THY UÇAKLARI: ve servisi kaliteli, ama uçak biletleri çok pahalı. Dört çocuklu bir aile için tatilde sadece uçak bileti 1.965 Euro civarında tutuyor.
Bu fiyatla büyük çoğunluğun uçakla Türkiye gitmesi maddi açıdan çok zor. THY tatil mevsiminde uçak biletlerinde indirim yapsın ve ek seferler koysun.
Uçak biletleri pahalı olduğu için havayolu yerine karayolunu tercih eden Türk aileler sıla yolunda her yıl sorunlar yaşıyor.

Hürriyet o dosyayı bakana sundu

2. ÇORBA PARASI: Güzergah üzerindeki ülkelerde çorba parası sorunu halen bitmedi. Gümrük kapılarında memurlar arabayı gümrüğe çekip her tarafını aramak istiyor.
Amaç vatandaşın gözünü korkutup gönüllü çorba parası koparmak. Yolda polis durdurup “Komşu hızlı gittin” diye ağır para cezası ödemesini istiyor. Vatandaşı korkutan polis rüşvet koparıyor.

Hürriyet o dosyayı bakana sundu
3. Bulgaristan'da VİNYET SORUNU: Bulgar gümrük kapılarında vinyet satılmıyor. Benzin istasyonlarından almak gerekiyor. Her benzin istasyonunda farklı vinyet ücreti isteniyor.

Haberin Devamı

4. SİGARA CEZASI: Bulgaristan ve Macaristan'da sadece iki paket sigara gümrüğe tabi değil. Vatandaşlar Türkiye'den dönüşte Türkiye gümrük kapılarında sigara sınırı olmadığı için kartonlarca sigara satın alıyor. Bulgaristan ve Macaristan'da gümrük memurları sıkı arama yapıyor. İki paket sigaradan fazla bulundurana ağır ceza yazıyor.

5. UZUN KUYRUKLAR: Tatilde yaşanan en büyük sorun ise yüksek sezonda gümrüklerde yığılma. Özellikle dönüşte Kapıkule ve İpsala kapılarında kilometrelerce kuyruklar oluşuyor.
Türkiye gümrük yetkilileri suçu Bulgar gümrüğüne, Bulgar gümrüğü ise Türkiye'ye atıyor. Bulgar gümrüğü çok yavaş çalışıyor. Özellikle vardiya değişiminde uzun süre hayat duruyor.
Vatandaşlar çocuklarla kavurucu sıcağın altında saatlerce bekliyor.

Haberin Devamı

6. ARABA SORUNU: Vatandaşlar araçlarını Türkiye'de en fazla altı ay (180 gün) tutabiliyor. Emekliler ise 1 yıl. Vatandaşlar araçlarını Türkiye'de daha uzun süre tutmak istiyor.

7. ÇAĞRI MERKEZİ: Vatandaşlar yolda bir sorunla karşılaştığı zaman başvuru yapacağı, şikayet edeceği bir çağrı merkezi kurulsun.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!