Kılıçdaroğlu: Aziz şehitlerimiz sizden af diliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Aziz şehitlerimiz sizden af diliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 13:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin, "Söylenecek her söz yaşadığımız bu acı hakikat karşısında aciz kalır. Sadece söyleyeceğim şudur; aziz şehitlerimiz ülkenin vicdan sahibi bütün güzel insanları, insanlık adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum. Hakkınızı bize helal ediniz" dedi.

Haberin Devamı

CHP Grup toplantısı başlarken Grup Başkanvekili Engin Altay, katılımcılara Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle ülkenin yas içinde olduğunu belirtilerek, katılımcıların alkışlamamaları ve bu yas duygusu içinde hareket etmeleri ricasında bulunuldu.

GRUP TOPLANTISINDAN KARELER

Kılıçdaroğlu'nun oturduğu sıraya da madenci bareti ile geçen hafta yaşamını yitiren CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun çiçeklerle çevrelenmiş bir fotoğrafı ve karanfiller konuldu.

Kılıçdaroğlu, grup salonuna gelişinin ardından kürsüye çıkarak, "Bugün matem günümüz" dedi. Önce Aslanoğlu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ona gruplar üstü grup başkanvekili ünvanını takmıştım. Her partiden dostu, herkesle gönül bağı olan saygı değer bir arkadaşımızdı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Sevenlerine, dostlarına, eşine, çocuklarına, başsağlığı ve Allah'tan sabır diliyoruz.

Haberin Devamı

Bugün matem günümüz. Avrupa'nın en çok iş kazası yaşanan ülkesinde bir büyük ihmal ve sömürü düzeni içinde onurlarıyla çalışırken 301 insanımızı Hakkın rahmetine gönderdik. Onlar, 'yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası' diyenlerdi. Onlar alın terini ekmeğe katık eden insanlardı. Bugün matem günümüz."

Kılıçdaroğlu daha sonra kürsüden faciada hayatını kaybeden 301 işçinin isimlerini okudu. Kılıçdaroğlu'nun isimleri okuduğu süre boyunca salondakiler de saygı duruşunda bulundu.

İsimleri okumasının ardından Kılıçdaroğlu, sözlerini "Bugün matem günümüz. Söylenecek her söz yaşadığımız bu acı hakikat karşısında aciz kalır. Sadece söyleyeceğim şudur; aziz şehitlerimiz ülkenin vicdan sahibi bütün güzel insanları adına, insanlık adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum. Hakkınızı bize helal ediniz. Allah'ın ve yüce milletimin önünde söz veriyorum ki geride bıraktığınız yetimlerinizin, gözü yaşlı eşlerinizin, gözü yaşlı anne ve babalarınızın haklarını her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar aramak bizim namus borcumuzdur" diyerek tamamladı ve CHP Grup toplantısı sona erdi.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!