Anıtkabir'de 19 Mayıs rekoru

Güncelleme Tarihi:

Anıtkabirde 19 Mayıs rekoru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 14:11

Genelkurmay Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i 236 bin 113 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i 236 bin 113 kişinin ziyaret ettiğini bildirildi. Açıklamada ayrıca, Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Birleşik Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) Tatbikatı, Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Doğal Afet Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı ve KKTC Özel Görev Kuvveti DAK timlerince Girne'de gerçekleştirildi.

Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı tarafından, Çukurca'daki anaokullarında öğrenim gören 89 öğrenci ve 9 öğretmenin katılımıyla uçurtma şenliği düzenlendi.İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlileri, Anneler Günü dolayısıyla, şehit aileleri ve gazi personelle kahvaltı yaptı. 23'üncü Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı görevlileri, İstanbul'da şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti. 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı birlikleri de Adana, İskenderun ve Osmaniye garnizonlarında 552 şehit ailesini evlerinde ziyaret etti.

Engelliler ve Gençlik-Spor Haftası

Haberin Devamı

Engelliler ve Gençlik Spor Haftası dolayısıyla, Hakkari Bedensel Engelliler Basketbol Takımı, TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı tarafından TSK Rehabilitasyon Merkezine davet edildi. Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Mesut Keskin ve kulübün yöneticisi Habip Bozkurt başkanlığında biri kadın 10 engelli sporcudan oluşan "Sümbül" adlı Hakkari Bedensel Engelliler Basketbol Takımı, davet kapsamında, TSK Rehabilitasyon Merkezinde bir hafta kampa girdi. Takım kamp süresince, antrenmanlar yaptı ve çeşitli sportif ve sosyal etkinliklere katıldı. Takımda yer alan sporcuların sağlık kontrolü ve tedavileri gerçekleştirildi.

Jandarma Genel Komutanlığının 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlara yönelik "Temsili Askerlik Uygulaması", 65 ildeki jandarma birliklerinin sorumluluğunda icra edildi. Uygulama kapsamında 2 bin 863 engelli bir günlük askerlik yaptı. Katılımcılara "Temsili Terhis Belgesi" verildi.

Haberin Devamı


175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına bağlı Jandarma Komando Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı ekipleri, Erzincan Üniversitesinde teçhizat ve malzeme sergisi yaptı. Etkinlikte arama dağcılık timi binadan yaralı kurtarma tatbikatı yaptı, kurtarma köpeğiyle de gösteri düzenlendi.


Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, Huğlu Mahallesi'nde yaşayan ve down sendromlu üç çocuğu bulunan 42 yaşındaki Ayfer Alemler'i "yılın en fedakar annesi" seçerek evinde ziyaret etti. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı personeli, Akçakale'deki Süleyman Şah konaklama tesislerinde kalan Suriyeli anneleri ziyaret etti. Hakkari 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı ve Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı personeli de şehit annelerine ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

Ankara ve Elazığ İl Jandarma Komutanlığı personeli ise hazurevlerindeki anneleri ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı. Jandarma Genel Komutanlığı, Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından finanse edilen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" kapsamında Rize'de çalıştay düzenledi.

Atış eğitimi yaptılar

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nda (TDGG) bulunan TCG Oruçreis, Heybeliada, Gediz ve YB. Kurdet Güngör, Güney Afrika'da Cape Town ve Simon's Town'u ziyaret ettiler. Bu gemilerin gerçekleştirdiği atış ve diğer faaliyetlere Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da iştirak etti.

Ziyaret kapsamında Barbaros TDGG unsurları, 1866 yılından sonra ilk kez Ümit Burnu'nu geçerek Denel Overberg Atış sahasına intikal etti ve 12-14 Mayıs'ta top, yakın hava savunma ve güdümlü mermi atışları gerçekleştirdiler. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Güney Afrika Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Hlongwane ve Donanma Komutanı Tümamiral Mhlana'yı ziyaret etti, Sas Mendı fırkateyni ile denizaltı simülatörünü gezdi.

Uluslararası Deniz Harp Okulları Denizcilik Yarışmaları, Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığında gerçekleştirildi. Müsabakalara Almanya, Çin ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu ülkelerden 10 subay ve 54 Deniz Harp Okulu öğrencisi katıldı. Yelken, yüzme, hayat kurtarma yüzmesi ve gemicilik dallarındaki yarışmalar sonucu Türkiye dört branşın üçünde birincilik elde ederek şampiyon oldu. Çin Halk Cumhuriyeti ikinci, İtalya ise üçüncü sırayı elde etti.

TSK Spor Gücü Komutanlığı havalı/ateşli silahlar atış takımları, Mersin'de düzenlenen Havalı/ateşli Silahlar Gençlik ve Spor Kupası'na katıldı. 7. Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Hemşirelik Kongresi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Eğitim Hastanesinde icra edildi. Kongrede, Kadın İstihdamı, 21. Yüzyılda Hemşirelikte Liderlik, Hemşirelikte Branşlaşmanın Mesleğe Etkisi, Hemşirelikte Mobbing ve Yasal Boyutu ve Farklı Bakışlarla Hemşirelik başlıkları altında düzenlenen beş ayrı panelde hemşireliğin sağlık sistemi içindeki önemi değerlendirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!