'Sporcularımız finale çıkabilir'

Güncelleme Tarihi:

Sporcularımız finale çıkabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 15:10

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Bulgaristan'da başlayan Artistik Cimnastik Erkekler Avrupa Şampiyonası'na ilişkin, "Sporcularımız hatasız yarışırlarsa 2 veya 3 tane alet finalinin geleceğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, yaptığı açıklamada, milli takımın güzel bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek, kafilenin Bulgaristan'a moral ve motivasyonu yüksek olarak gittiğini söyledi. Artistik Cimnastik Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda milli takımın 10 sporcuyla katıldığını ifade eden Çelen, millilerin şampiyona öncesinde katıldığı dünya kupalarında finallere kaldığını kaydetti.

Çelen, millilerden beklentilerin yüksek olduğunu dile getirerek, "Bizde önce alet finaline kalmak gerekir. Finale kalan her sporcu da madalyanın adayıdır. Sporcularımız hatasız yarışırlarsa 2 veya 3 tane alet finalinin geleceğini düşünüyorum. Cimnastik, ufak bir hatayı bile kabul etmiyor. Bu hatalar sonucu büyük puan kesintileri yaşıyorsunuz. Sporcularımız, ciddi hazırlık devresi geçirdi, 2-3 dünya kupasına katıldılar. Burada sporcularımız beklediğimiz gibi yarışırlarsa dünya kupasında aldıkları madalyaları, burada da madalya alarak taçlandırırlar" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!