"Filenin Fidanları" projesi

Güncelleme Tarihi:

Filenin Fidanları projesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 12:35

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Amway firmasının işbirliğiyle hayata geçirilecek "Filenin Fidanları" projesi tanıtıldı.

Haberin Devamı

Voleybol sporunu tabana yayma programı kapsamında başlatılan 'Filenin fidanları' projesi Burhan Felek Spor Salonu'nda verilen startla başladı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, proje sponsoru Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları Seda tokatlıyorlar ve Gizem Karadayı ile A Milli Erkek Voleybol Takımı oyuncusu Ulaş Kıyak'ın da katıldığı törende çeşitli okullardan gelen minik voleybolcular da hazır bulundu. Pilot olarak seçilen 20 ilde başlatılan projede okullara portatif voleybol direkleri, voleybol filesi, voleybol topu, voleybol sporunun kurallarını anlatan kitaplar yollanacak. 7-12 yaş grubundaki çocukların spora ve voleybola ilgilerini arttırması hedeflenen 'Filenin fidanları' projesi İstanbul, Bursa, İzmit, Adapazarı, Zonguldak, Eskişehir, Manisa, İzmir, Antalya, Konya, Aksaray, Kayseri, Samsun, Trabzon, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Mardin, Muş, Van'da belirlenen okullarda uygulanacak.

Haberin Devamı

Türk Milli Voleybol takımının da tedarik sponsoru olan Amway firması voleybolu sevdirme projesinde de aktif bir rol üstleniyor. Amway firması Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu "Milli takımlarımıza verdiğimiz desteğin ardından şimdi de çocuklarımız için kolları sıvadık. Voleybol Federasyonumuzla birlikte çocuklarımıza yönelik bu sosyal sorumluluk projesi 'Filenin Fidanları' ile 20 ilde 40 bin çocuğa ulaşacağız. Bu projeyle 7-12 yaş çocuklarımız spora ve özellikle voleybola olan ilgilerini artırarak hem geleceğin voleybolcularını yetiştirecek hem de sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bunulacağımıza inanıyoruz"
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil de tüm spor branşlarında olduğu gibi voleybolda da alt yapının büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Bu projeyle çocukların spor sevgisini artırmak ve küçük yaştan itibaren voleybolla tanışmalarını sağlayacağız. Bu sayede sadece başarılı voleybolcular yetiştirmekle kalmayacağız aynı zamanda voleybolsever bir kitle de oluşturmayı hedefliyoruz. Genç nesillerin ilgi duymasıyla el birliğiyle voleybolumuzu daha ilerilere taşıyacağız".

Haberin Devamı

Vakıfbank ve milli takımın voleybolcusu Gizem Karadayı, Fenerbahçe ve Milli takımın oyuncusu Seda Tokatlıoğlu, İBB ve milli takımın sporcusu Ulaş Kıyak da yaptıkları açıklamalarda, projenin Türk voleybolun gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını belirttiler. Milli sporcular daha sonra dağıtılacak portatif fileleri kullanarak çocuklarla bir maç yaptılar. Maçta minik öğrencilerin voleybola yatkınlıkları dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!