Tayland Güzellik Kraliçesi'ne özür dileten çıkış

Güncelleme Tarihi:

Tayland Güzellik Kraliçesine özür dileten çıkış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 01:26

Tayland Güzellik Kraliçesi Weluree Ditsayabut, hükümet yanlıları hakkında sosyal medyadan yayımladığı mesajları tepki çekince özür dilemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Tayland'da hafta sonu düzenlenen güzellik yarışmasının birincisi 22 yaşındaki Ditsayabut'un bir süre önce Facebook sayfasında, "kırmızı gömlekliler" diye nitelenen grupları "kirli" ve "monarşi karşıtı" olmakla suçladığı ve bu kişilerin "idamlarını" istediğine ilişkin mesajlar yayımladığı belirtildi.

Yerel basına göre, ülkesini 2014 Kainat Güzellik Yarışması'nda temsil etmeye hak kazanan Ditsayabut, bir başka mesajında "Tarafsız değilim, Kralın yanındayım. Bu kötü eylemcilere çok kızgınım. Hepsi idam edilmeli" yorumunda da bulundu.

Bu yorumlar, yönetim yanlılarının Ditsayabut'un Brezilya'da yapılacak Kainat Güzellik Yarışması'nın finallerinde Tayland'ı temsil etmeye uygun olup olmadığını sorgulamasına neden oldu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Asya sorumlularından Phil Robertson da mesajları eleştirerek "Güzellik kraliçelerinin idam çağrısında bulunmasını utanç verici olduğunu" belirtti.

Haberin Devamı

Tepkiler üzerine Ditsayabut, kasım ayında yaptığı "uygunsuz yorumlar" için özür dileyerek yorumları "gençken ve düzgün düşünemezken" sarf ettiğini söyledi.

Ditsayabut, "Söz veriyorum bu bir daha olmayacak. Eleştirilerinizden kendimi geliştirmek ve Tayland güzeli olarak sorumluluklarımı en iyi şekilde yerine getirmek için faydalanacağım" dedi.

Tayland Güzellik Kraliçesine özür dileten çıkış

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!