Milli gözyaşları

Güncelleme Tarihi:

Milli gözyaşları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 00:30

Ay yıldızlı kafile 301 madencinin hayatını kaybettiği facia sonrasında böyleye giderek Madenci mezarlığını ziyaret etti. TFF Başkanı “Burada tek eğlence futbol. Soma’ya bir futbol okulu kurmayı düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu ve A Milli Futbol Takımı heyeti, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için dün Soma’da Madenciler Şehitliği’ne giderek, burada hayatını kaybeden madencilerin mezarlarına çiçek bıraktı, dualar okudu. Merkez Camisi’nde okunan duaya katılan kafile Avdan Mahallesi’nde madende yakınlarını kaybeden üç aileye taziye ziyaretinde bulundu.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Biz TFF olarak şehit ailelerinin acılarını biraz olsun dindirmek için buradayız. Burada tek eğlence futbol. Bir futbol okulu kurulmasını düşünüyoruz” dedi.

MİLLİ TAKIM SOMA'DA - Murat Şaka'nın objektifinden

KIRMIZI BEYAZ KARANFİL BIRAKTILAR

MİLLİ Futbol Takımı, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’da gelerek madencilerin ve halkın acısını paylaştı. Şehit madencilerin mezarlarına kırmızı-beyaz karanfil bırakan bazı futbolcuların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Madendeki faciadan sağ olarak kurtulan 29 yaşındaki işçi Ferhat Ay, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile sohbet etti.
Ay, çok sevdiği ancak ilk defa tanışma fırsatı bulduğu futbolculardan mevlit boyunca elindeki madenci baretini elinden bırakmayan Tolga Zengin, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz ile de uzun süre konuşup, yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

‘Bu kez Ateş Herkesi yaktı’

Haberin Devamı

SOMA Ulu Camide şehit yakınlarının ikram ettiği yemek ve helvadan yiyen millilerin teknik direktörü Fatih Terim yaşananlar dolayısıyla tüm Türkiye’nin yasa tuttuğunu belirtip, “Acımız çok büyük. Bu bir milli bir acıdır. Buraya gelerek acıların ne kadarını dindirdik bilemiyorum. Ateş bu kez düştüğü yeri yakmadı” diye konuştu.

‘MAÇA Götürün beni’

Faciada hayatını kaybeden Mustafa Korkmaz’ın oğlu Berkay’ın hayalini, Milli Takım’da yer alan futbolcular gerçeğe dönüştürecek.

SOMA Ulu Cami’deki mevlidin ardından kömür ocağındaki faciada 11 madenciyi kurban veren Avdan Mahallesine geçip, ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Milli Takım kafilesi madenden 5 gün sonra cesedi çıkartılan Mustafa Korkmaz’ın evine gelindiğinde onları oğlu 10 yaşındaki Berkay Korkmaz karşıladı. Berkay’ın başını okşayıp seven Milli Takım’ın teknik patronu
Terim, daha sonra futbolcuların yanına gönderdi.
Futbolcular Berkay’a kendilerinden bir isteği olup, olmadığını sordu. Bu sırada bir yakının “Maça gitmeyi çok istiyordu” demesi üzerine. Milli ler, hep bir ağızdan “O zaman söz veriyoruz. Biz de onu bir maça götüreceğiz” dedi.

Kamp yolculuğu başlıyor

Haberin Devamı

MİLLİ Takım, Soma ziyaretinin ardından hazırlık kampına başlayacak. Ay yıldızlılar bugün Kosova karşılaşması için Priştina’ya hareket edecek. Kosova-Türkiye müsabakası 21 Mayıs Çarşamba saat 19.00’da başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!