Sorumlusu benim

Güncelleme Tarihi:

Sorumlusu benim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 01:31

Güney Kore’de 16 Nisan’da 476 kişiyle batan ve sadece 172 kişinin kurtulabildiği feribot faciasında Devlet Başkanı Park Geun-hye “Benim sorumluluğum” diyerek ikinci kez özür diledi.

Haberin Devamı

GÜNEY Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, 300’ün üzerinde kişiye mezar olan gemi kazası sonrası sahil güvenliği görevini yerine getirmediği gerekçesiyle dağıtacaklarını, nakliye şirketleri ile düzenleyiciler arasındaki yolsuzluk ilişkisinin kökünü kazıyacağını açıkladı. Park, “Faciaya müdahalede en büyük sorumluluk bende” dedi.

EN DERİN ÖZÜR

Park, sözlerine şöyle devam etti: “Korelilerin hayatları ve güvenlikleri Devlet Başkanı’nın sorumluluğunda olduğundan, tüm bu acıdan dolayı en derin özürlerimi sunuyorum.” Halk desteğini kaybettiği belirtilen Park, sahil güvenlik için görev dağılımını polis ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı arasında paylaştıracağını söyledi.

KAPTANIN CİNAYETİ

Kaza anında dümende olmadığı ve sonrasında yolculara çok geç haber verdiği, batarken de gemiyi ilk terk edenlerden olduğu belirlenen kaptan ve beraberindeki birkaç mürettebat için de Park, “Bu sorumsuz eylemler cinayettir” diyerek, yasaların uygun gördüğü en ağır cezaya çarptırılacaklarını vurguladı.

İkinci Özür

Haberin Devamı

Yaklaşık yarım saat süren konuşmasının sonlarında kaza sırasında başkaları için hayatlarını feda eden kahramanlara değinen Devlet Başkanı, gözyaşlarını tutamadı. Daha önce de özür dileyen Park’ın dünkü açıklaması, kazayla ilgili sorumluluğu doğrudan üstüne alması açısından bir ilkti.

286 cesedin çıkarıldığı, 18 cesedin de bulunamadığı Sewol adlı gemi, 325 lise öğrencisi taşıyordu. Kaza sonrası gelen tepkilere dayanamayan Başbakan Chung Hong-Won istifa etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!