Sınırı geçmek isterken açılan ateşte öldü

Güncelleme Tarihi:

Sınırı geçmek isterken açılan ateşte öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 06:10

ŞIRNAK’ın Cizre ile Mardin’in Nusaybin İlçeleri arasındaki Kuştepe Köyü yakınlarında, Suriye’den yanında iki çocuğu ve babasıyla sınırı kaçak geçmek isterken askerlerin açtığı ateş sonucu öldüğü öne sürülen 34 yaşındaki Sada Darwich’in cesedi, resmi işlemlerin ardından dün Suriye tarafındaki akrabalarına teslim edildi.

Haberin Devamı

Cizre ile Nusaybin arasındaki Kuştepe Köyü yakınlarında önceki gece Suriye’deki iç savaştan kaçan Sada Darwich, yanında babası Medhad Darwich ve 2 çocuğu ile sınırı kaçak olarak geçmek istedi. İddiaya göre, Suriyeli’lere nöbet tutan askerler tarafından ateş açıldı. Ateşte 2 çocuk annesi Sada Darwich öldü. Baba Medhad Darwich, kızının cesedini ve 2 torununu sınıra kadar taşıyarak, görevli askerlere teslim oldu.

Dün akşam Darwich’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Cizre Devlet Hastanesi’ne getirildi. 23’ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın gözetiminde dün yapılan otopsiden sonra Darwich’in cenazesi, öğlen saatlerinde BDP’li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ve parti yöneticileri ve Darwich’in akrabalarından oluşan gruba teslim edildi.

’HEDEF GÖZETİLEREK VURULDU’ İDDİASI

BDP İlçe Başkanı Ahmet Çeter, Sada Darwich’in askerler tarafından hedef gözetilerek öldürüldüğünü iddia ederek, faillerin biran önce tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini söyledi. Darwich’in adı açıklanmayan 7 yaşlarındaki oğlu, olayı Türkçe bilmediği için Kürtçe anlatarak, "Biz yere yattık ve yüzümüze ışık verdiler. Sonra bize ateş açtılar annem öldü" dedi.

TABUTUNU BDP’Lİ KADINLAR TAŞIDI

Konuşmalardan sonra cenazeyi teslim alan BDP’li kadınlar, Sada Darwich’in tabutunu cenaze aracına kadar omuzlarda taşıdı. Daha sonra konvoy halinde Cizre ile Nusaybin arasında bulunan Katran Hudut Taburu’na getirilen Sada Darwich’in cenazesi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hikmet Öz gözetiminde, Suriye’nin Derka Hemko kentine götürülmek üzere tel örgülerin diğer tarafındaki yakınlarına teslim edildi. Cenazenin teslimi sırasında, Darwich’in akrabaları ile askerler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ancak BDP’lilerin araya girmesiyle gerginlik kısa sürede sona erdi.

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, ölen kadının 2 çocuğun elinden tutarak, tel örgülerin diğer tarafında bulunan akrabalarına teslim etmesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

ŞIRNAK VALİSİ: ÜZGÜNÜZ, KEŞKE YAŞANMASAYDI

Haberin Devamı

Şırnak’ın Cizre ile Mardin’in Nusaybin İlçeleri arasındaki Kuştepe Köyü yakınlarında Suriye’den yanında iki çocuğu ve kocasıyla birlikte sınırı kaçak geçmek isteyen 34 yaşındaki Sada Darwich’in askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmesini değerlendiren Şırnak Valisi Hasan İpek, üzgün olduklarını söyledi. Cizre ilçesinde Cizre Ticaret odası tarafından organize edilen İhracat Yıldızlar Ödül Töreni’nde sınırı kaçak geçmek isteyen Sada Darwich’in öldürülmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Hasan İpek, "Konu ile ilgili gereken çalışma yapılıyor. Gerçekten çok ücüzü bir olay. Biz suriye vatandaşlarına Türkiye’ye giriş yaptığında misafir muamelesi yapiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ve Şırnak Valiliği olarak orada bir yanlış anlaşılma oldu. Olayın tam olarak ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Askeri savcılık gereken çalışmayı yapıyor. Keşke öyle bir sonuç olmasaydı o anlamda üzüntülerimizi dile getirmek istiyoruz" dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!