19 Mayıs için Anıtkabir'de tören

Güncelleme Tarihi:

19 Mayıs için Anıtkabirde tören
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 11:06

19 MAYIS Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Protokol ziyaretinin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

Haberin Devamı

Manisa’nın Sokma İlçesi’nde yaşanan maden faciası nedeniyle bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı buruk kutlanıyor.

ANITKABİR'DEKİ TÖRENDEN KARELER

Kutlamaların iptal edilmesi nedeniyle Ankara’da tören sadece Anıtkabir’de yapıldı. Saat 09.30’da Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, beraberinde Türk bayraklarıyla yürüyen gençlerle birlikte Aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir’e geldi.

Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bakan Kılıç, Ata’nın mozalesine çelenk bıraktı. Ardından da çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle sohet etti ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Protokol ziyaretinin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı. Anıtkabir’e üzerinde Türk Bayraklı ve Atatürk resmi olan tişörtlere gelen çocuk,gençler ve yetişkinler Ata’nın huzuruna çıktı ve mozaleye çiçekler bıraktı.

Haberin Devamı

Anıtkabir gün boyu ziyaretçilere açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!