Oy kullanana bedava döner

Güncelleme Tarihi:

Oy kullanana bedava döner
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 10:25

Almanya'nın Köln kentinde restoranları bulunan işadamı Bahattin Demirci, 25 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri ile Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki yerel seçimler ve uyum meclisi seçimlerinde oy kullanan 300 kişiye bedava döner dağıtacak.

Haberin Devamı

Özellikle göçmen kökenliler arasında seçimlere katılma oranının düşük olduğunu ve bunu artırmayı amaçladığını belirten Demirci'nin kampanyasına Kölner Stadt Anzeiger, Rhein Energie ve Ford-Werke GmbH destek verecek.

'HERKESİ SANDIĞA DAVET EDİYORUM'
Demokratik haklarını kullanmak için herkesi oy kullanmaya davet eden Bahattin Demirci şöyle konuştu:

“Almanyalı Türklerin seçimlere ilgisinin yeterli olmaması siyasi partilerin onları ciddiye almamasına yol açıyor. Ayrıca sayıları az olan ırkçı partilerin meclislere daha çok temsilci göndermesine neden oluyor. Burada yaşayan vatandaşlarımız uyum meclisi dışında seçimlere katılamıyorlar. O yüzden bir seçim kültürümüz de yok. Bir kampanya yapacağım ve Köln'ün üç bölgesinde seçimlere katılan 300 kişiye bedava döner dağıtacağım. Amacım halkımızı seçimlere teşvik etmek, çorbada biraz tuzum bulunsun istedim. Oyunu kullanan ilk 300 kişiye kupon dağıtılacak, bu kuponla bize gelenlere dönerlerini vereceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!