TFF heyeti Soma'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

TFF heyeti Somaya gitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 11:44

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu ve A Milli Futbol Takımı heyeti, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere Soma'ya gitti. Soma'ya indikten sonra Madenciler Şehitliği'ne giden kafile burada madencilerin mezarlarına çiçek bıraktı, dualar okudu.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM SOMA'DA - Murat Şaka'nın objektifinden

TÜRKİYE Milli Futbol Takımı, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma'ya gelerek madencilerin ve halkın acısını paylaştı. Şehit madencilerin mezarlarına kırmızı beyaz karanfil bırakan bazı futbolcuların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.



Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolcuları taşıyan özel uçak Akhisar Askeri Havaalanı'na indi. Heyet buradan özel otobüsle Soma'ya hareket etti. Milli Takım'ın şehit madencilerin mezarının bulunduğu Soma'daki Maden Şehitliği'ne gelişinde izdiham yaşandı. Kalabalık olan mezarlıkta futbolcular polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında mezarların bulunduğu alana ulaşabildi.

Madencilerin mezarı başına gelen futbolcular ve Milli Takımın hocası Fatih Terim mezarlara kırmızı beyaz karanfiller bıraktı. Mezarlıktaki bir hoca da ziyarete gelenlere topluca dua ettirdi. Bu sırada bazı milli futbolcuların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 10 dakika kadar Maden Şehitliği'nde kalan Milli Takım camiye hareket ederken Fatih Terim, "Acımız çok büyük. Ulusumun acısı bizim de acımızdır. Bu bir milli bir acıdır" dedi.

Haberin Devamı

GÖKHAN GÖNÜL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Haberin Devamı

Mezardan sonra camiye giden kafile basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Fenerbahçeli Gökhan Gönül, konuşma yaparken gözyaşlarına hakim olamadı. Gökhahn şunları söyledi: "Buraya geldik acılarını kadar dindirebiliriz bilmiyorum ama ölen herkese Allah'tan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum."



TFF heyeti Somaya gitti

Haberin Devamı

TFF heyeti Somaya gitti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!