Oy kullanana bedava döner

Güncelleme Tarihi:

Oy kullanana bedava döner
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 00:00

KÖLN'de döner restoranları işleten Bahattin Demirci, 25 Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu, belediye ve uyum meclisleri seçimlerine Türklerin katılımını artırmak için değişik bir yöntem uyguluyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde restoranları bulunan iş adamı Bahattin Demirci, 25 Mayıs'daki seçimlerde oy kullanan ilk 300 kişiye bedava döner dağıtacak.

Özellikle göçmen kökenliler arasında seçimlere katılma oranının düşük olduğunu ve bunu arttırmayı amaçladığını belirten Nimet Grill'in sahibi Demirci'nin kampanyasına Kölner Stadt Anzeiger, Rhein Energie ve Ford-Werke GmbH destek verecek.

KRV eyaletinde 25 Mayıs’ta Avrupa Parlamentosu (AP), belediye ve uyum meclisi olamak üzere üç sandık birden kurulacak.

HERKESİ SANDIĞA DAVET EDİYORUM

Almanyalı Türklerin seçimlere olan ilgisinin yeterli olmaması siyasi partilerin onları ciddiye almamasına yol açtığı gibi sayıları az olan ırkçı partilerin meclislere daha çok temsilci göndermesine neden olduğunu savunan Bahattin Demirci şöyle konuştu:
“Burada yaşayan vatandaşlarımız yabancılar meclisi dışında seçimlere katılamıyor. Maalesef bir seçim kültürümüz yok. Bu yüzden bir kampanya yapacağım ve Köln'ün üç bölgesinde seçimlere katılan ilk 300 kişiye bedava döner dağıtacağım. Amacım halkımızı seçimlere teşvik etmek, çorbada biraz tuzum bulunsun istedim. Oyunu kullanan ilk 300 kişiye kupon dağıtılacak, bu kuponla bize gelenlere dönerlerini vereceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!