Depremde 70 ev zarar gördü

Güncelleme Tarihi:

Depremde 70 ev zarar gördü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 11:15

Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde dün akşam meydana gelen 4.4 şiddetindeki depremde 70 ev zarar gördü.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Nieder-Beerbach bölgesinde dün akşam saat 18.46'da meydana gelen 4.4 şiddetindeki dempremde 70 ev zarar görürken, yaralanan olmadı.

MAĞDUR OLANLARA ÖZEL BARINAK

Depremden hemen sonra İtfaiye ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğu ve bacaların hasar gördüğü saptandı.
İtfaiye ve Teknik İlk Yardım (Technisches Hifswerk) ekiplerinden oluşan yaklaşık 100 görevli hasarları saptayıp mağdur olan aileler için barınak hazırladı.

"EV YIKILACAK SANDIM"
Bild Gazetesi'ne konuşan 60 yaşındaki Ingrid Muth, depremin gerçekleştiği esnada duşa girmeye hazırlandığını ancak ani bir darbe ile irkildiğini ifade ederek, "Ev başıma yıkılacak sandım. Daha önce hiç öyle birşey yaşamadım" dedi.

Belediye Başkanı Willi Georg Muth ise "Depremde oldukça sallandık" diye konuşurken, deprem sonrası oluşan hasarların büyük olduğunu vurguladı.

Hessen eyaleti bağlı Darmstadt kentinde görev yapan itfaiye ekiplerin bir sözcüsü, bazı bacaların hasar gördüğünü ve insanların üzerine düşme tehlikesinin bulunduğuna dikkat çekti.

MART AYINDA DA DEPREM OLMUŞTU
Emniyet sözcüsüne göre saat 18:46'da gerçekleşen deprem geniş bir bölgede hissedildi. Hessen'in güneyinde geçtiğimiz Mart ayında da 3.2 şiddetinde bir deprem gerçekleşmişti.

Depremde 70 ev zarar gördü

Bazı evlerin çatısında hasar oluştu.

Depremde 70 ev zarar gördü

Bir deprem mağduru yola saçılan döküntüleri temizliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!