En saygıdeğer parlamenterdi

Güncelleme Tarihi:

En saygıdeğer parlamenterdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 01:22

TBMM’nin renkli ismi CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu dün son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “En saygıdeğer parlamenterdi. Özveriyle çalışan bir arkadaşımızdı. Herkesin yardımına koşardı” dedi.

Haberin Devamı

KALP krizi sonucu hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu (62) dün Ataköy 5’inci Kısım Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı’nda toprağa verildi. Aslanoğlu için cenaze namazının ardından Ataköy 5’inci Kısım Camii’nin önünde resmi tören yapıldı. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da arasında bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve işadamı da katıldı.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Aslanoğlu’nu kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “En saygıdeğer parlamenterdi. Özveriyle çalışan bir arkadaşımızdı. Herkesin yardımına koşardı. Yüreği iyiliksever bir insandı. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Gerçekten acımız çok büyük. Onu seviyorduk. İnşallah başka acılar yaşamayız” dedi. Aslanoğlu’nun cenaze töreninde, eşi Mürvet, oğlu Erdem ve kızı İrem Aslanoğlu taziyeleri kabul etti. Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun da çelenk gönderdiği cenaze törenine gelenler için taziye defteri oluşturuldu. Cenaze aracının önüne de Aslanoğlu’nun fotoğrafı konuldu.

YAPACAK ÇOK ŞEYİ VARDI

Haberin Devamı

Törene katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Kendisinde olağanüstü bir enerji vardı. Şöyle söyleyeyim herhalde koltuksuz bakan desek yerindedir diye düşünüyorum. Gerçekten hizmet etmeyi çok seven bir insandı. Ölüm her yaşta erkendir ama 62 gerçekten çok erken, yapacağı daha çok şey vardı. Şimdi geriye kalan bizlere onun kadar çalışkan olabilmek kalıyor” dedi.

Son göreve koştular

En saygıdeğer parlamenterdi

CENAZE törenine Aslanoğlu’nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti milletvekilleri Binali Yıldırım ve Erdoğan Bayraktar, CHP milletvekilleri Deniz Baykal, Süleyman Çelebi, Mehmet Haberal, Veli Ağbaba ve Umut Oran, İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!