Emniyet’te şark tayini ve terfi

Güncelleme Tarihi:

Emniyet’te şark tayini ve terfi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 02:22

ÇOĞU İstanbul, Ankara ve İzmir’de başkomisere kadar rütbeli 11 bin personel ile polis memuruna ‘Şark tayini’ çıktı. Batı illeri arasındaki tayinler de eklenince, yeni atamalar 40 bine yakın polisi etkiledi.

Haberin Devamı

Cumartesi ve pazar günü toplanan Şûra, terfileri karara bağladı. Ancak yaşanan sıkıntı nedeniyle terfiler açıklanmadı. Şark tayinlerden en çok etkilenen ise ‘büyük rüşvet’ operasyonunun ardından görevden alınan ve yerleri değiştirilen Kaçakçılık ve Organize (KOM), Terörle Mücadele (TEM) ile İstihbarat’a bağlı ekipler oldu. Bu birimlerde çalışan ve 17 Aralık operasyonunda görev yapan alt kadrodaki polislerin çoğu Şark’a tayin edildi. İstanbul 4 bin 500 polisle ilk, Ankara 2 bin 900 polisle 2’nci sırada yer aldı. Müdür ve amir tayinlerinin önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

5 BİN POLİSE 2’NCİ ŞARK

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla yapılan yeni düzenlemeyle 2007’den önce şark görevini tamamlayıp dönenler süresinden önce ikinci kez şark görevi yapacak. Mevcut uygulamada bu polislerin en erken 2020’de Şark görevine gitmeleri gerekiyordu. Yeni düzenlemeyle 6 yıl öne çekilen uygulamada 5 bin polis ikinci kez şark görevine gidecek.

Haberin Devamı

TERFİ SIKINTISI

Bu arada terfilerde de sıkıntı yaşandı. Bir üst rütbeye terfi etmeyi bekleyen 4 bin 156 amir ve müdürden 2 bin 300’ünün aktarılan boş kadrolar yüzünden terfi ettirilmediği öğrenildi. Terfilerde en çok komiserlikten başkomiserliğe ve amirlikten müdürlüğü yükselenlerin etkilendiği kaydedildi. Yaşanan terfi sıkıntısında şu anda görevde olan amir ve komiser rütbesindeki polislerin de büyük rahatsızlık duyduğu kaydedildi. EGM’nin terfilerde yaptığı bu düzenlemeyle 17 Aralık Operasyonu’nun ardından görevden alınan polislerin terfisinin engellenmesi olarak yorumlandı. İSTANBUL-ANKARA-İZMİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!