İzmir Adliyesi'nde siyah saygı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Adliyesinde siyah saygı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 01:46

Adliyesi çalışanlarından, Adalet Büro- Sen üyesi bir grup, siyah giysiler giydi, baret taktı, Soma faciasında yaşamını yitirenleri saygı duruşuyla andı. Saygı duruşuna vatandaşlar ve polisler de katıldı.

Haberin Devamı


Yasımız devam edecek
Adalet Büro- Sen Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değer, Soma’daki facianın kaza olarak nitelendirilemeyeceğini belirtti, “Yargı emekçileri olarak yasımızın devam ettiğini ve edeceğini buradan yüksek sesle ifade ediyoruz. Emeğin, emeğe verilen değersizliğin yakın tanıkları olan biz yargı emekçileri, içimizde barındırdığımız acımızı, kömür karası kıyafetlerimizle dışa vuruyor, yasımızın bitmeyeceğini kamu oyuna duyuruyoruz” dedi.

Bu acı son olsun
İzmir Barosu çalışanları da Alsancak’taki hizmet binası önünde facia kurbanlarını saygı duruşuyla andı. “Bu kaza değil cinayet”, “Maden felaketinde yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz” yazılı döviz ve pankartlar taşıyan çalışanlar, “Faciada yaşamını yitiren, ölüme terk edilen, işçi, emekçi kardeşlerimizi saygıyla andık. Acılarına ortak olmaya çalıştık. Böyle bir felaketin tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Gerekli tedbir ve düzenlemeler yapılsın. Bu acı son olsun” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!