Chahechouhe ve Cicinho "krallık" için gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Chahechouhe ve Cicinho krallık için gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 12:11

Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı yarışında zirvede yer alan Sivassporlu Aatif Chahechouhe ile asist krallığında ilk sırada bulunan takım arkadaşı Cicinho'yu sezonun son haftası öncesi "krallık" heyecanı sardı.

Haberin Devamı

Ligde sezonun son haftası öncesi gol ve asist krallığı yarışında zirvede Sivassporlu iki futbolcu bulunuyor. Kırmızı-beyazlı ekipteki ikinci sezonunda geride kalan 33 haftada 17 kez fileleri havalandıran Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Chahechouhe, gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor.

Chahechouye'yu 15'er golle Kasımpaşa'dan Oscar Scarione ve Galatasaray'dan Burak Yılmaz takip ediyor. Bu futbolcuları 14 kez gol sevinci yaşayan Fenerbahçeli Moussa Sow izliyor.

Sivasspor'un başarılı sağ beki Brezilyalı Cicinho da 14 asistle bu kategoride ilk sırada yer alıyor. Brezilyalı futbolcuyu asist krallığı yarışında 10'ar asistle Fenerbahçeli Caner Erkin ve Kasımpaşalı Tabare Viudez takip ediyor.

Chahechouhe'nun görüşleri

Gole dönük orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe, yaptığı açıklamada, son hafta öncesi gol krallığı yarışında ilk sırada yer aldığını ancak futbolda her zaman sürprizler yaşanabileceğini söyledi.

Heyecanlı olduğunu dile getiren Chahechouhe, "Her şeyden önce taraftarımız, takımımız ve şehrimiz için çok mutluyum. Çok güzel bir mutluluk ama son haftayı bekliyorum. Umarım son haftada bir terslik çıkmaz ve gol kralı olurum" dedi. Chahechouhe, takım olarak iyi oynadıklarını, bunun her şeyi kolaylaştırdığını, herkesin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirtti.

Gol krallığına kariyerinde ilk defa bu kadar yaklaştığını anlatan Chahechouhe, bunun da Sivas'ta çok mutlu olmasından kaynaklandığını söyledi.

Chahechouhe, asist krallığında ilk sırada bulunan Cicinho ile Burhan Eşer, Aydın Karabulut, Mehdi Taouil ve diğer takım arkadaşlarının maçlarda kendisine yardımcı olduğunu belirterek, gol kralı olması için takım arkadaşlarının kenetlenmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi. Roberto Carlos'un herkes için şans olduğuna dikkati çeken Chahechouhe, Carlos'un kariyerinin ilk yılında yakaladığı başarının herkes gibi kendisini de mutlu ettiğini belirtti.

Sivasspor'da çok mutlu olduğunu aktaran Chahechouhe, "Türkiye'den ve Avrupa'dan başka büyük kulüpler teklif getirebilir. Ciddi bir durum olduğunda konuşulur ama sadece benim değil, kulübümüzün çıkarları da çok önemli. Hem kulübümüz hem de benim için iyi bir teklif olacaksa düşünülebilir" diye konuştu.

Cicinho'nun görüşleri

Brezilyalı sağ bek Cicinho da başarının kendisine değil, takıma ait olduğunu, herkesin çok çalıştığını, topluca yapılmış ciddi bir çalışmanın meyvesini aldıklarını söyledi.

Kariyerinde daha önce Brezilya'da bir kez asist kralı olduğunu anlatan Cicinho, "Real Madrid'e transfer olacağım sezonun öncesiydi, sanırım 2005 yılındaydı, o sezon 8 gol attım, 16 da asist yaptım. Brezilya Ligi, Libertadores Kupası, Brezilya Kupası maçlarının toplamında yaptığım bir başarıydı" dedi. Ligde son hafta öncesi heyecanlı olduğunu dile getiren Cicinho, "Ligin en çok asist yapan oyuncusu olmak mutluluk verici. Haftaya kadar bekleyeceğiz. Gelecek sezonlarda da bu başarımı aynı şekilde devam ettirmeye çalışacağım" diye konuştu.

Cicinho, Roberto Carlos'un da başarısında emeğinin büyük olduğunu vurgulayarak, "Takıma her anlamda çok büyük etkisi var. Bizimle diyaloğu çok iyi. Asist krallığında ise bana en çok yardımcı olan Burhan'dı. Her pozisyonda bana yardımcı oldu, açıklarımı kapattı, ileriye gidip ofansif anlamda bir şeyler yapmama yardımcı oldu" ifadesini kullandı.

Gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan takım arkadaşı Chahechouhe'nun mükemmel bir oyuncu olduğunu belirten Cicinho, Chahechouhe'nun attığı gollerle bunu gösterdiğini, bu şekilde devam etmesini dilediğini söyledi.

Cicinho, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hedefini gerçekleştirmelerinin çok önemli bir başarı olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!