Ödülleri Soma’ya gönderdiler

Güncelleme Tarihi:

Ödülleri Soma’ya gönderdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 10:29

Eskişehir'de, 13 Mayıs'ta başlayan ‘8. Uluslararası Robot Yarışması’, ödül töreniyle sona erdi. Bazı okullar, yarışmada kazandıkları para ödüllerini, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışladı.

Haberin Devamı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda "Tarihi İpek Yolu" temasıyla gerçekleştirilen, 45 üniversite, 185 ortaöğretim kurumunun bin 204 robotla katıldığı yarışmada, dereceye girenler belli oldu.

Mesleki, teknik eğitimin niteliğinin arttırılması, toplumda mesleki, teknik eğitim ile ilgili farkındalık düzeyinin yükseltilmesi, orta, yüksek öğretim öğrencilerinin edindiği bilgi, becerileri kullanabilen, bilimsel düşünen, girişimci, rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, yeni teknolojilerin kullanılması, tanıtılması amacıyla düzenlenen yarışmada birinciliği kazanan kurumlar, robot adları ve kategorileri şöyle:
"Karabük Üniversitesi (Böcek Yakalayan Robot-Serbest), İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Kenan Müco-Robotino), Hacı Sani Konukoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Altay-Temalı), Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Kültigin-Çizgi İzleyen)"

İhlas Koleji öğrencileri tarafından geliştirilen "Anadolu Aslanı" adlı robot, serbest dalda en iyi tasarım, Kocaeli Atatürk Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nin "Porsuk" adını verdiği robot ise en iyi mühendislik tasarım ödülüne layık görüldü.

Bazı okullar, yarışmada kazandıkları para ödüllerini, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışladı.

Söz konusu kategorilerde dereceye giren kurumları temsil eden öğrenciler ile öğretmenlere başarı belgesi, madalyon, çeşitli hediyeler, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım, Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen tarafından verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!