Marka kent olmak için yatırıma devam

Güncelleme Tarihi:

Marka kent olmak için yatırıma devam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 01:06

SON dönemlerde yapılan yatırımlar hakkınad bilgi veren Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Marka kent olmak için bir çok projeyi hayata geçiriyoruz. Turizm alanında tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra tarım ve yeni yatırımlar için de Büyükşehir olan ilimizde Muğla’nın önünü açacak çalışmaları teker teker devreye sokuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MUĞLA’ya yapılan yatırımları anlatan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “İlimiz her geçen yıl ülke turizminde önem arz ederek binlerce kişiye istihdam sağlamasıyla ülke ekonomisine adeta damga vurmaktadır. Marka kent olmak için bir çok projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

NELER YAPILIYOR

Muğla’nın Türkiye’nin en önemli illerinden biri olduğunu söyleyen Mustafa Hakan Güvençer, şöyle devam etti: “Ülke için önemli üretim potansiyeline sahip. Zeytin, bal, narenciye ve su ürünlerinde pazarlamada yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için turizm potansiyeli de dikkate alınarak bu ürünlere yönelik tanıtım çalışmaları ve pazarlama kanallarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor. Genç ve nitelikli işgücünün kırsal alanlardan göçünü önlemek için Kırsal Kalkınma Projeleri etkin bir şekilde uygulanmalı. Gübre ve ilaçların bilinçsiz kullanımından dolayı çevrenin kirlenmesi ve kalıntı oluşmasını engellemek için eğitimler-denetimler arttırılıyor. Organik ve entegre tarım uygulamaları teşvik edilmeli. Üretici örgütleri daha etkin hale getirilmeli.

Haberin Devamı

YAT LİMANI ÖNEMLİ

Yeni yatırımlar arasında öne çıkan projelerin başında Milas, Yatağan ve Fethiye’deki barajlar geliyor. Ayrıca yat limanları da bizim için çok önemli. Ören, Datça ve Dalaman Yat Limanları ile Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri bunlar arasında öne çıkıyor. Ayrıca ildeki turizm süresini uzatmak için de spor tesisleri önem kazanıyor. Bunlar arasında Yatağan, Bodrum, Kavaklıdere, Fethiye Kemer, Milas ve Menteşe spor salonları, Menteşe Kapalı Yüzme Havuzu, Menteşe Gençlik Merkezi binası, Fethiye Eldirek Spor Salonu bulunuyor.

400 BİN MİSAFİR

Antalya güzergahından girildiğinde 17 kilometre uzunluğunda Saklıkent Kanyonu serin sularıyla yılda 400 bin misafiri ağırlamaktadır. Dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajı, Tlos, Pınara, Kadianda, Kayaköy tarihte Telmessos diye bilinen turizm şehri Fethiye’nin önemli değerleridir. Yılda 60 bin kişi Babadağ’dan Yamaç Paraşütü yaparak Ölüdeniz’in muhteşem manzarası ile özgürlüğün tadını çıkarmakta. Tarihte 500 kilometrelik Likya Yolu, aynı zamanda Likya Krallığı’na da evsahipliği yapan Fethiye’nin Yürüyüş rotasıdır. Deniz turizminin de önemli çekim merkezi olan Fethiye-Göcek dünyanın bütün yatlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!