Ölüdeniz tatili ‘kelepçe’yle bitti

Güncelleme Tarihi:

Ölüdeniz tatili ‘kelepçe’yle bitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 01:25

Çaldıkları otomobili satıp, parayı aldıklarında “ölüdeniz tatili tamam” şifresini kullanan şebekeye yönelik polis “kelepçe” adlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği, yaptıkları istihbarat çalışmasında, Başkent’te bir grup şüpheli şahısın oto hırsızlığı yaptığını belirledi. Bunun üzerine ekipler, 10 ay önce Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı doğrultusunda teknik-takip başlattı.
Yapılan çalışmaların ardından ekipler, ‘kelepçe’ adını verdikleri operasyonla şüphelilerin ev ve iş yerlerine baskın düzenledi.
Operasyonda 6’sı Ankara’da biri Muğla biri de Çankırı’da olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda birçok araca ait parçalar, sahte düzenlenmiş ruhsatlar da ele geçirildi.

ŞİFRELİ KONUŞMA

Örgütlü çalışan ve örgüt liderliğini ise A.Y.’nin yaptığı oto hırsızlarının, çaldıkları otoları parçalayarak sattıkları, çalıntı otoların motor ve şasi seri numaralarını değiştirerek sattıkları belirlendi. Oto hırsızlarının, sattıkları bazı araçları ikinci kez çaldıkları da ortaya çıktı. Çetenin polisin takibinden kaçmak için ise şifreli konuştukları ortaya çıktı. Buna göre şüphelilerin polisin takibinden kaçmak için çalacakları aracı belirlediklerinde “paspas hazır mı?”, arabayı çaldıklarında “ıhlamur hazır”, aracı parçaladıktan sonra “elektrikler kesildi” ve satıp parayı aldıktan sonra ise “ölüdeniz tatili tamam” diyerek şifreli konuştukları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!