NO, NO... Lütfen ateşle yapmayın

Güncelleme Tarihi:

NO, NO... Lütfen ateşle yapmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 10:26

ABD’nin Berlin Büyükelçisi John Emerson ve eşi Kimberly Emerson, Berlin’de Türklerin yoğun yaşadığı ‘Küçük İstanbul’ Kreuzberg’i gezdi. SPD milletvekili Cansel Kızıltepe ile birlikte Türk esnafı dolaştı.

Haberin Devamı

SMYRNA Kuruyemiş­çiye uğrayarak Türk esnafı ziyaretini baş­latan Büyükelçi Emerson, burada ikram edilen fındık ve lokum sucukların tadına baktı. Lokum sucukların enerji deposu olduğu bilgisini

NO, NO... Lütfen ateşle yapmayın
alan Emerson, “Öyleyse büyük bir parça yiyebilirim” diyerek tabak­taki en büyük parçadan alıp yedi. Ardından karşı tarafta bulunan Berber Se­lim’e uğradı. Hemen berber koltuğuna oturan Emersen, Berber Selim’e kendisini teslim etti. Berber Selim, Büyükelçinin saçlarını keserken eşi Kimberly ise Selfie yapıp kendisine ait sosyal medyada derhal paylaştı.

PANİK YARATTI

Makineyle Büyükel­çiye ense tıraşı da yapan Berber Selim’e saçlarını seyrek olduğunu hatırlatan Büyükelçi “Fazla kısaltma” uyarısında bulundu. Bu arada Selim Usta’ya yakla­şan Kimberly Emerson ise eşinin uzun olan kaşlarını kısaltmasını istedi.

Kulağındaki kılları yakmak için çakmak ve pamuklu çubuğu eline alan Selim Usta, Amerikan diplomatları arasında kısa süreli küçük bir paniğe yol açtı.

Diplomatların ‘Lütfen ateşle yapmayın’ ve ‘No’, ‘No’ ‘Hayır’ ‘hayır’ deme­lerine aldırmayan Berber Selim, yükselen alevle Büyükelçinin kulağındaki kılları yaktı.

EVE DÖNER ALDI

Buradan Hasır Restoran’a geçen Emerson çifti, yolda karşılaştıkları Türkler de sohbet ettiler.

Büşra Atmaca ve küçük kardeşi Betül Atmaca ile kısa süre konuşan Emersonlar, ardından Hasır Restoran’da döner ustası Mustafa Beşirli ile birlikte döner kesti.

Dönerin tadına da bakan ve çok beğenen Emerson çifti, “Bize kendimizle götürmek üzere iki ekmek arası döner hazırlayın lütfen” dedi. Büyükelçi Emerson ikram edilen çayı da içerken “Mutlaka ailemle buraya gelip döner yemek yiyeceğiz” sözü vererek ayrıldı. Ar­dından baklavacıya uğrayan Emerson çifti Türk esnafı ziyaretini tamamladı.

Turu sonrası kısa bir açıklamada bulunan Büyükelçi “Türk esnafı büyük yakınlık gösterdi. Kreuzberg’i ve Türk esnafını yakından tanımak istedim. Burası Berlin’in farklı kültürlerinin bira­rada yaşadığı bir yer” dedi.

Haberin Devamı

SOMA İÇİN YARDIMA HAZIRIZ

Haberin Devamı

Büyükelçi John Emerson, Soma’da meydana gelen maden faciasın­da yakınlarını kaybedenlerin acısını paylaştığını söyledi.

“Tüm kal­bimle yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaşı­yorum. Üzüntüle­rimi sunuyorum. Büyük bir facia. Amerikan hal­kı ve hükümeti Türkiye’ye yardım etmeye hazırdır ve edecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!