Ömer Güney kaçmaya kalkmış

Güncelleme Tarihi:

Ömer Güney kaçmaya kalkmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 01:01

Fransa’nın başkenti Paris’te suikaste uğrayan 3 PKK’lı kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayetinden tutuklu bulunan tek sanık Ömer Güney’in, hapishaneden kaçmaya teşebbüs ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

AFP ajansının adli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, suçsuz olduğunu iddia eden Ömer Güney, ocak ayı başında Fresnes hapishanesinden kaçmaya çalıştı. Almanya’dan kendisini ziyarete gelen bir arkadaşı ile kaçma planları yapan Güney bunu uygulamaya fırsat bulamadı. Çünkü Fransız polisi adı açıklanmayan kişiyi Güney ile görüşmesinden sonra takibe aldı ve evinde arama yaptı. Aramada bulunan bir şüpheliye ait telefonda kaçış planına ilişkin deliller elde edildi. AFP’ye konuşan soruşturmaya yakın bir kaynak, “Güney bir silah ve patlayıcı yardımıyla, gerekirse güvenlik güçlerini de öldürerek kaçmayı planlıyordu” dedi. Polis, Almanya’dan gelen kişinin kimliği ve tutuklu olup olmadığı konusunda ise bir bilgi vermedi.

SAĞLIK KONTROLÜNE GİDİYOR

Paris’te 9 Ocak 2013’te Kürt Enformasyon Merkezi’nde, gün ortasında öldürülen 3 PKK’lı kadın cinayetinin halen tek şüphelisi olan Ömer Güney, suçu üstlenmiyor ve masum olduğunu iddia ediyor. Güney, beynindeki bir tümörden kaynaklanan sağlık problemleri nedeniyle, sık sık hastane olanaklarına sahip tutukevlerine götürülerek sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!