ENGEL İNŞAA ETMEYELİM

Haberin Devamı

GÜNLÜK hayatta ‘engellilere engel olan’ o kadar çok şey var ki... Park yerinden kaldırama kadar liste oldukça uzun. Oysa küçük mimari dokunuşlarla engellerin hayatını kabus olmaktan kurtarmak hiçte zor değil. İzmirli Egesel İnşaat’ta tam bu noktada farkındalığını ortaya koydu, engellileri unutmadı. Firma, Torbalı Ayrancılar’daki projesi Tiryanda Evleri’ni engellilerin tek başlarına rahatça dolaşabileceği ve yaşayabileceği şekilde tasarladı.
Egesel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin, önceki akşam yeni projeleri Tiryanda Evleri’nin lansmanını Deniz Restaurant’ta yaptı. 320 konutun yer aldığı projenin 30 bin metrekarelik alanın yaklaşık yüzde 77’sinin yeşil alanlara ayrıldığı bilgisini veren Şahin, en büyük farkındalıklarının ise engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar olduğunu kaydetti. Şahin, şu bilgileri verdi:
“Engelli vatandaşlarımız kimseden destek almadan bu yeşil alanlarda dolaşacak, gönüllerince gezebilecek. Tüm düzenlemeleri engellilerimize uygun olarak yapıyoruz. Ayrıca isteyen konut sahiplerinin de evlerini engellilere uygun hale getirebileceğiz.”

Haberin Devamı

ENGEL İNŞAA ETMEYELİM

Vade farksız 30 ay
Projedeki dairelerin 2+1 ve 3+1 şeklinde düzenleneceğini kaydeden Şahin, toplam maliyetin ise 37 milyon lirayı bulacağını dile getirdi. Projenin yüzde 50’lik maliyetinin şirketin öz kaynaklarında hazır durumda bulunduğunu aktaran Şahin, “Yani yapılacak 320 konutun yüzde 20’sini bile satsak geri kalan yüzde 50’yi hiç borç almadan tamamlayabilecek durumdayız” diye konuştu.
İki yıl içinde tamamlanacak olan projenin bu ay sonu itibariyle satışa sunulacağını dile getiren Şahin, sağladıkları olanakları da aktardı. Müşterilerin vade farksız ve 30 aya varan kredi olanağından da yararlanabileceğini ifade eden Şahin, “Bu da bankalara göre yüzde 30’a varan avantaj sağlıyor. 24 ayda bitecek bu konutlar için biz de üzerimize düşen görevi yaptık, vatandaşlarımız için elimizi taşın altına koyduk” dedi.

Haberin Devamı

ENGEL İNŞAA ETMEYELİM

GELECEK PROJELERİN ARSASI TAMAM
Son 10 yılda 800’ün üzerinde konut ürettikleri bilgisini veren Hüseyin Şahin, “Bugüne kadar kaç metrekare olursa olsun 12 ayı geçirmeden teslim ettik. Önümüzdeki 5 yıl içinde yapacağımız tüm projelerin de arsalarını satın aldık. Çünkü İzmir’de çok fazla arsa sıkıntısı yaşanıyor. Ne yazık ki İzmir’in ufku dar, genişlemiyor. Birçok ilçe gelişi güzel yapılan nedeniyle plansız şekilde doldu. 60 bin metrekarelik arsa stoğumuz var. Bu alanlarda kente önemli projeler kazandırmayı amaçlıyoruz. İzmir’de yaklaşık 20 yıldır birçok başarılı projeye imza attık. Ama kamuoyunda pek tanınmıyoruz. Şimdi kabuk değiştiriyoruz. Kurumsal firmalarla yolumuza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ENGEL İNŞAA ETMEYELİM

Şahin Tepesi’nde yaşam başladı

KATAL İnşaat tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Şahin Tepesi Konutları’nda yaşam başladı. 156 daireden oluşan projenin yeni sahipleri Katal İnşaat’ın düzenlediği anahtar teslim töreninde bir araya geldi. Satış müdürü Tahsin Şahin, projenin modern mimari tasarımıyla İzmir’in gözde yaşam alanı olan Ulukent’te inşa edildiğini dile getirerek, “5 blok özel site ile çevrildi. Konutlar, birinci sınıf malzeme kullanılarak son teknolojik ürünler ve tüm detayların bir arada bulunduğu bir anlayışla inşa edildi. Sitede özel çocuk parkı ve oturma grupları, açık otopark, açık yüzme havuzu ve çok amaçlı kapalı spor salonu gibi seçeneklerimiz bulunuyor. Projede, uygun kredi koşullarında hemen teslim 25 dairenin satışı devam ediyor” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları