Utaka'yı Avrupa heyecanı sardı

Güncelleme Tarihi:

Utakayı Avrupa heyecanı sardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 12:13

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında oynadığı son 7 maçta rakip fileleri 7 kez havalandıran ve Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne katılmasında pay sahibi isimlerin başında gelen Nijeryalı forvet John Utaka, gollerine Avrupa Ligi'nde de devam etmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Ligin ilk devresinde ve ikinci yarının başlarında yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sık sık formasından uzak kalan Utaka, kırmızı-beyazlı ekibin ligdeki son 8 maçında da görev aldı.

Ligin 26. haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçıyla yeniden formasına kavuşan ve Sivasspor'un 27. haftada sahasında Gaziantepspor'u 3-2 yendiği maçta 2 gol atarak ligdeki 180 günlük gol hasretini sonlandıran Utaka, oynadığı son 7 lig maçında 7 kez gol sevinci yaşadı ve ligdeki gol sayısını 9'a çıkardı.

Utaka'nın gol attığı 7 maçın 6'sından galip ayrılan Sivasspor, sadece Bursaspor'a (4-3) mağlup oldu.

Utaka'nın görüşleri

John Utaka, yaptığı açıklamada, son haftalarda attığı gollerle takıma katkı sağlamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Her şeyin yolunda gittiğini, ligdeki son maçı da kazanarak sezonu tamamlamak istediklerini dile getiren Utaka, "Avrupa kupalarına katılacağımız için mutluyuz. Gollerime Avrupa kupalarında da devam etmek istiyorum. İyi oyunumuzu, Avrupa kupalarına katılarak taçlandırdık. Orada da yolumuza iyi bir şekilde devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Kendisi gol atamasa bile gol yükünü çeken Aatif Chahechouhe, Burhan Eşer, Hakan Arslan, Manuel Da Costa ve Aydın Karabulut gibi çok iyi oyunculara sahip olduklarını aktaran Utaka, takım halinde iyi oynadıklarını ifade etti.

Utaka, sakatlık yaşadığı dönemlerde uzun süre gol atamamasının üzerinde baskı oluşturmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Gol atamadığım için hiçbir zaman baskı hissetmedim ve bunu bir mücadele olarak kabul ettim. Futbolda, baskı ve stres her zaman vardır ama bunlar benim için sadece motivasyon kaynağı. Bu baskıyla mücadele etme yolunu seçtim ve daha çok çalıştım. İyi bir hocamız ve takımımız var. Onlar da bana her zaman yardımcı oldular. Sonuç olarak bu mücadelenin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Tabi bunda takım arkadaşlarımın ve teknik direktörümüz Roberto Carlos'un çok büyük katkısı oldu."

Roberto Carlos'la çalıştığı için kendisini şanslı hissettiğini dile getiren Utaka, "Sivas'ta çok mutluyum. Maçları kazandıkça takım olarak daha da mutlu oluyoruz. Teknik direktörümüz Carlos da çok iyi bir insan. Aynı zamanda şakacı ve iyi bir karaktere sahip. Bizimle beraber antrenman yapıyor ve sürekli iletişim halinde oluyor. Tecrübelerini mevkimize göre tek tek anlatıyor. Takım olarak ona çok şey borçlu olduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Utaka röportajdan sonra poz verdi;

Utakayı Avrupa heyecanı sardı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!