Esnek bir mesleki eğitime geçmemiz gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Esnek bir mesleki eğitime geçmemiz gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 10:11

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bugün hem küresel hem de ulusal taleplere cevap verebilecek, istihdam temelli, beceri odaklı, esnek bir mesleki eğitim sistemine geçmemiz, böylece üretken, girişimci, bilişim teknolojilerine hakim, yüksek iletişim becerilerine sahip fertleri yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu’nda ‘Tarihi İpek Yolu’ temasıyla düzenlenen 8’inci Uluslararası Robot Yarışması’nın açılışında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2007 yılından beri Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile beraber lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla her yıl robot yarışması organize ettiğini hatırlattı.

Her fert için hayat boyu eğitim

Bakan Avcı, ileri teknolojinin üretime uyarlanmasının istihdamı etkilediğine değinerek, insanların yerine makinelerin ikame edilmesinin insanın daha bilgi yoğun işlerde istihdam edilmelerini gerekli kıldığını dile getirdi. Öğrencilere seslenen Bakan Avcı, şunları söyledi:
“Bu yarışmalar, sizlerin bilgi ve yeteneklerinizi, kendinize güven duygunuzu geliştirecek, bilimsel düşünce sistematiğini öğrenmenize, yeni teknolojiler görmenize imkan sağlayacak. Bilgi ve iletişim çağında Bakanlığımızın temel amacı, endüstriyel otomasyon konusunda kendi teknolojisini üreten girişimci, rekabet edebilme bilincine sahip fertler yetiştirmektir. Bu tür yarışmalarda sizlerin bu yönlerini görmek hepimizi sevindiriyor, çalışma şevkimizi arttırıyor. Birbirinden farklı ve her biri çok özel robotlar yaptığınızı biliyorum. Ancak unutmayın ki, robot teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin asıl olan insandır, çünkü insan eşref-i mahlukattır yani yaratılmışların en şereflisidir. Bir üniversite ve öğrenci kenti olarak anılan bu şehrimizde sizleri 8’inci Robot Yarışması nedeniyle misafir ediyoruz. Bu güzel şehre gelen yarışmacı ve izleyicilerin hoşça vakit geçirmelerini diliyorum.”

Haberin Devamı

Mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, toplumda mesleki ve teknik eğitim ile ilgili farkındalık düzeyinin yükseltilmesi, orta ve yüksek öğretim öğrencilerinin edindiği bilgi ve becerileri kullanabilen, bilimsel düşünen, girişimci, rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, yeni teknolojilerin kullanılması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen yarışma, 15 Mayıs’ta sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!