O şirket İstanbul'daki ofisini kapattı

Güncelleme Tarihi:

O şirket İstanbuldaki ofisini kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 09:56

Soma’da yaşanan ve son gelen bilgilere göre 205 işçinin yaşamını yitirdiği madenin sahibi Soma Holding'in İstanbul Levent’teki telefonlarına yanıt verilmediği belirlendi. Şirketin, önüne gelen bir grup genç ise duvara, 'Katiller' yazısı yazdı.

Haberin Devamı

Holdingin Levent’te bulunan ofis numaraları arandığında her hangi bir yanıt alınamıyor. Holding'in Levent'teki adresine giden bir grup genç de, holding binasının duvarına kırmızı boya ile 'Katiller' yazısı yazdı, ellerindeki pankartlarla oturma eylemi yaptı.

'KADER DEĞİL CİNAYET'

Lale Sokak, 5 numaradaki şirket merkezine gelen öğrenci kolektifleri üyesi 5 kişi, şirketin duvarına ve kapısına katiller diye yazdı ve işçilerin kanlarını temsil eden kırmızı renkli boya döktü. "Bu plaza işçilerin kanları üzerinde yükselmektedir" ve "Onlar tatlı tatlı ölmediler. Kader değil cinayet" yazan öğrenciler oturma eylemine başladı.

O şirket İstanbuldaki ofisini kapattı
ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

GÜRKAN AİLESİ'NE AİT

Soma'da yaşanan ve şimdilik 205 maden işçisinin hayatını kaybetmesine neden olan facianın meydana geldiği maden, Soma Holding'in iştiraki Soma Kömür

O şirket İstanbuldaki ofisini kapattı
İşletmeleri'ne ait.

Haberin Devamı

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Alp Gürkan, Başkanvekilliğini de oğlu Can Gürkan yapıyor.

Jeoloji mühendisi olan Alp Gürkan, iş hayatına 1970'li yıllarda İzmir Bayındır'da kurşun-çinko madeni işleterek başladı. İlk işinde başarılı olamayan Gürkan, daha sonra Tirebolu'da bir madeni taşeron olarak işletmeye başladı. Burada kazanılan başarının ardından Soma'da kömür madeni işine giren Gürkan, Holdinginin temellerini de bu şirketle attı.

O şirket İstanbuldaki ofisini kapattı
İNTERNET SİTESİNİ KAPATTILAR

Özellikle 2005 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri'nin rödovans karşılığı işleri özel sektöre devretme kararı almasıyla şirket hızla büyümeye başladı. Zonguldak'ta da Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) açtığı ihaleyi kazanıp TTK'nın ardından Türkiye'nin en büyük kömür üreticisi oldu.

O şirket İstanbuldaki ofisini kapattı
SOMA HOLDİNG ÖNÜNDE POLİS ÖNLEMİ

O şirket İstanbuldaki ofisini kapattı

Haberin Devamı

2012 cirosu 300 milyon TL olan şirketin 2014 ciro hedefi ise 700 milyon TL idi. 5 bini yer altında olmak üzere toplam 5 bin 500 çalışanı bulunan şirket son dönemde gayrimenkul yatırımları ise dikkat çekmişti. Holdingin İstanbul'da Maslak ve Kartal'da iki önemli projesi bulunuyor.

O şirket İstanbuldaki ofisini kapattı

eserbest@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!