Nöbette 8. gün

Güncelleme Tarihi:

Nöbette 8. gün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 02:16

Balyoz ve ‘Gizli belge’ davalarını gerekçe göstererek Donanma Komutanlığı’ndan istifa eden emekli Oramiral Nusret Güner, Anayasa Mahkemesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ni sürdüren avukatlara 8’inci gününde destek verdi.

Haberin Devamı

Öncesinde Mamak Askeri Cezaevi’ndeki silah arkadaşlarını ziyaret ettiğini belirten Güner, “Hepsinin çok güçlü, sağlam olduklarını gördüm. Hep şunu ifade ediyorlar: Dimdik duruyoruz çünkü en çok güvendiğimiz suçsuzluğumuz” dedi. Güner şunları söyledi:

DONANMAYI ÇÖKERTTİLER

“TSK’da disiplin bozulmuştur. 30-40 yılda kendine gelemez. Deniz Kuvvetleri’ni bölgesel güç olmaktan çıkardılar. Bugün donanmayı çökerttiler, donanmanın öncülük ettiği Türk Savunma Sanayi’ni çökerttiler. Dünyada 10 ülkenin yapabileceği Türk Deniz Kuvvetleri personelini, ya casussun ya fuhuş yapıyorsun demiş, hapse atmışlardır. Yargı konusunda hiç kimseye güvenmiyorum. Türkiye yargıç, hâkim ve savcı ithal etmelidir. İlk yapılacak şey bu kahramanlar bir an evvel serbest bırakılmalı. İkincisi bu işi yapan tetikçiler ki ben onlara ‘X Mafya’ diyorum. Yurtdışı bağlantılı çok iyi organize edilmiş suç örgütü yargılanmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!