Brezilya 2014 kadroları açıklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Brezilya 2014 kadroları açıklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 09:27

Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası'na az bir süre kala Hollanda, Fransa, Portekiz ve İtalya gibi önemli takımlar aday kadrolarını açıkladı. Hollanda'da Sneijder ve Kuyt, Portekiz'de ise Meireles, Alves ve Almeida gibi ülkemizde top koşturan yıldız isimler bulunuyor. Kolombiya'nın açıklanan kadrosunda ise bir dönem Galatasaray forması da giyen 43 yaşındaki Mondragon da bulunuyor.

Haberin Devamı

Hollanda Milli Takımı'nın, 12 Haziran'da Brezilya'da başlayacak FIFA 2014 Dünya Kupası'na katılacak aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Louis van Gaal'ın açıkladığı 30 kişilik kadroda, Galatasaraylı Wesley Sneijder ile Fenerbahçeli Dirk Kuyt'a da yer verdi. Arjen Robben, Robin van Persie ve Rafael van der Vaart gibi yıldız oyuncuların davet edildiği kadroda, Feyenoord'dan 7, PSV Eindhoven'den ise 4 futbolcu çağrıldı. 30 kişilik aday kadro, Dünya Kupası öncesinde yapılacak hazırlık kampında 23'e indirilecek. Hollanda'nın, Brezilya'ya gidecek 23 kişilik nihai kadrosu 2 Haziran'da açıklanacak. Dünya Kupası'nda İspanya, Şili ve Avustralya ile aynı grupta yer alan Hollanda'nın aday kadrosu şu isimlerden oluşuyor:


Kaleciler:
Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV) ve Michel Vorm (Swansea City)
Defans: Patrick van Aanholt (Vitesse), Daley Blind, Joel Veltman (Ajax), Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Paul Verhaegh (FC Augsburg) ve Ron Vlaar (Aston Villa)
Orta saha: Jordy Clasie, Tonny Vilhena (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Quincy Promes (FC Twente), Wesley Sneijder (Galatasaray), Rafael van der Vaart (Hamburg) ve Georginio Wijnaldum (PSV)
Forvet: Jean-Paul Boetius (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United) ve Arjen Robben (Bayern Münih).


PORTEKİZ
Portekiz Teknik Direktörü Paulo Bento tarafından açıklanan 30 kişilik aday kadroda, Fenerbahçe'den Bruno Alves ve Raul Meireles, Beşiktaş'tan Hugo Almeida kadroda yer aldı. Bir dönem Beşiktaş forması giyen ve ardından Porto'da futbol hayatını sürdüren Ricardo Quaresma da uzun bir aranın ardından yeniden milli takıma seçildi. G Grubu'nda Almanya, ABD ve Gana ile karşılaşacak Portekiz'in aday kadrosunda şu isimlere yer verildi:

Kaleciler: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Sevilla), Eduardo (Braga), Rui Patricio (Sporting Lisbon)
Defans: Andre Almeida (Benfica), Antunes (Malaga), Bruno Alves (Fenerbahçe), Fabio Coentrao (Real Madrid), Joao Pereira (Valencia), Neto (Zenit), Pepe (Real Madrid), Ricardo Costa (Valencia), Rolando (Inter)
Orta saha: Andre Gomes (Benfica), Joao Mario (Vitoria Guimaraes), Joao Moutinho (Monaco), Miguel Veloso (Dinamo Kiev), Raul Meireles (Fenerbahçe), Ruben Amorim (Benfica), William Carvalho (Sporting Lisbon)
Forvet: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Braga), Helder Postiga (Lazio), Hugo Almeida (Besiktaş), Ivan Cavaleiro (Benfica), Nani (Manchester United), Rafa (Braga), Ricardo Quaresma (Porto), Silvestre Varela (Porto), Vieirinha (Wolfsburg)


FRANSA
Fransa Milli Takımı aday kadrosu da belli oldu. 23 kişilik aday kadroda Manchester Cityli Samir Nasri ve Monaco forması giyen tecrübeli oyuncu Eric Abidal'in bulunmaması dikkati çekti. F Grubu'nda İsviçre, Ekvador ve Honduras ile karşılaşacak Fransa'nın aday kadrosunda şu isimler yer aldı:

Kaleci: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marsiya), Mickael Landreau (Bastia)
Defans: Mathieu Debuchy (Newcastle United), Bacary Sagna (Arsenal), Laurent Koscielny (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid), Eliaquim Mangala (Porto), Patrice Evra (Manchester United), Lucas Digne (PSG)
Orta Saha: Yohan Cabaye (PSG), Clement Grenier (Lyon), Blaise Matuidi (PSG), Rio Mavuba (Lille), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle United), Mathieu Valbuena (Olympique Marsilya)
Forvet: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Franck Ribery (Bayern Münih), Loic Remy (QPR)

Herhangi bir sakatlık halinde kadroya çağrılacak 7 oyuncu ise şöyle: Remy Cabella (Montpellier), Maxime Gonalons (Lyon), Alexandre Lacazette (Lyon), Loic Perrin (Saint-Etienne), Stephane Ruffier (Saint-Etienne), Morgan Schneiderlin (Southampton), Benoit Tremoulinas (Bordeaux)


ŞİLİ
B Grubu'nda İspanya, Hollanda ve Avustralya ile karşılaşacak Şili Milli Takımı'nın kadrosu da belli oldu. Teknik direktör Jorge Sapaoli tarafından belirlenen 30 kişilik listede şu isimlere yer verildi:

Kaleciler: Claudio Bravo (Real Sociedad) Johnny Herrera (Universidad de Chile), Cristopher Toselli (Universidad Catolica), Paulo Garces (O'Higgins)
Defans: Gary Medel (Cardiff City), Jose Rojas (Universidad de Chile), Eugenio Mena (Santos), Gonzalo Jara (Nottingham Forest), Marcos González (Union Espanola), Enzo Andia (Universidad Catolica)
Orta saha: Arturo Vidal, Mauricio Isla (Juventus), Marcelo Diaz (Basel), Francisco Silva (Osasuna), Rodrigo Millar (CSD Atlas), Pedro Pablo Hernandez (O'Higgins), Felipe Gutierrez (Twente), Jose Pedro Fuenzalida (Colo Colo), Carlos Carmona (Atalanta), Jean Beausejour (Wigan Athletic), Charles Aranguiz (Internacional), Miiko Albornoz (Malmö)
Forvet: Alexis Sanchez (Barcelona), Eduardo Vargas (Valencia), Jorge Valdivia (Palmeiras), Mauricio Pinilla (Cagliari), Esteban Paredes (Colo Colo), Fabian Orellana (Celta Vigo), Matías Fernandez (Fiorentina), Gustavo Canales (Union Espanola)


KOLOMBİYA
Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası finallerinde yer alan Kolombiya'nın aday kadrosu belli oldu. Teknik direktör Jose Pekerman tarafından belirlenen 30 kişilik aday kadroda, ocak ayında dizinden ciddi şekilde sakatlanan ve finallere yetişmeme ihtimali öngörülen takımın golcü oyuncusu Radamel Falcao da yer aldı. Bir dönem Galatasaray forması giyen ve gelecek ay 43 yaşına girecek deneyimli kaleci Faryd Mondragon da kadroda yer alan bir diğer oyuncu oldu. C Grubu'nda Yunanistan, Fildişi Sahili ve Japonya ile mücadele edecek Kolombiya'nın aday kadrosu şöyle:

Kaleciler: David Ospina (Nice), Faryd Mondragon (Deportivo Cali), Camilo Vargas (Santa Fe)
Defans: Mario Yepes (Atalanta), Aquivaldo Mosquera (Club America), Cristian Zapata (Milan), Carlos Valdes (San Lorenzo), Amaranto Perea (Cruz Azul), Eder Alvarez Balanta (River Plate), Santiago Arias (PSV Eindhoven), Camilo Zuniga (Napoli), Pablo Armero (Napoli)
Orta saha: Carlos Sanchez (Elche), Fredy Guarin (Inter), Abel Aguilar (Toulouse), Aldo Leao Ramirez (Morelia), Juan Fernando Quintero (Porto), Victor Ibarbo (Cagliari), James Rodriguez (Monaco), Macnelly Torres (Eş Şebab), Juan Guilermo Cuadrado (Fiorentina), Edwin Valencia (Fluminense), Alexander Mejia (Nacional), Elkin Soto (Mainz)
Forvet: Radamel Falcao (Monaco), Carlos Bacca (Sevilla), Adrian Ramos (Hertha Berlin), Luis Fernando Muriel (Udinese), Teofilo Gutierrez (River Plate), Jackson Martinez (Porto).

Haberin Devamı


İTALYA
Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı 2014 Dünya Kupası finallerinde mücadele edecek İtalya Milli Takımı aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Cesare Prandelli'nin belirlediği 30 kişilik listede şu isimler yer aldı:

Haberin Devamı

Kaleciler: Gianluigi Buffon, Mattia Perin, Salvatore Sirigu
Defans: Ignazio Abate, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Matteo Darmian, Mattia De Scioglio, Christian Maggio, Paletta, Pasqual, Andrea Ranocchia
Orta saha: Alberto Aquiliani, Antonio Candreva, Daniele De Rossi, Claudio Marchisio, Riccardo Montolivo, Marco Parolo, Andrea Pirlo, Thiago Motta, Romulo, Marco Veratti
Forvet: Mario Balotelli, Antonio Cassano, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Alessio Cerci, Giuseppe Rossi, Mattia Destro.

Teknik direktör Prandelli, aday kadroyu 2 Haziran'da 23'e indirecek. "Gök mavililler" olarak anılan takımın aday kadrosuna, Fransa'nın Paris Saint-Germain ekibinde forma giyen 3 oyuncu çağrıldı. Bu arada, geçen hafta oynanan AS Roma-Juventus lig maçında, Romalı rakibi Miralem Pjanic'e dirsek attığı için televizyon görüntülerinin izlenmesinin ardından 3 maçtan men cezası alan Juventuslu Giorgio Chiellini de teknik direktör Prandelli tarafından kadroya çağrıldı. Chiellini'nin, kadroda yer alması sosyal medyada eleştiri konusu haline geldi.

EKVADOR

Haberin Devamı

Brezilya'nın evsahipliğinde 12 Haziran'da başlayacak FIFA 2014 Dünya Kupası finallerinde yer alan Ekvador'un aday kadrosu açıklandı.
E Grubu'nda Fransa, İsviçre ve Honduras ile karşılaşacak Ekvador'un 30 kişilik aday kadrosu, teknik direktör Reinaldo Rueda tarafından belirlendi. Manchester Unitedlı Antonio Valencia'nın da yer aldığı Ekvador'un aday kadrosunda şu futbolculara yer verildi:

Kaleciler: Maximo Banguera (Barcelona), Adrian Bone (El Nacional), Alexander Dominguez (Liga de Quito)
Defans: Gabriel Achilier (Emelec), Walter Ayovi (Pachuca), Oscar Bagui (Emelec), Frickson Erazo (Flamengo), Jorge Guagua (Emelec), John Narvaez (Emelec), Juan Carlos Paredes (Barcelona), Cristian Ramirez (Fortuna Duesseldorf)
Orta saha: Segundo Castillo (El Hilal), Carlos Gruezo (Stuttgart), Renato Ibarra (Vitesse Arnhem), Fidel Martinez (Tijuana), Edison Mendez (Santa Fe), Oswaldo Minda (Chivas USA), Christian Noboa (Dinamo Moskova), Pedro Quinonez (Emelec), Luis Saritama (Barcelona), Antonio Valencia (Manchester United), Michael Arroyo (Atlante)
Forvet: Jaime Ayovi (Tijuana), Felipe Caicedo (El-Cezire), Angel Mena (Emelec), Jefferson Montero (Morelia), Cristian Penilla (Barcelona), Joao Rojas (Cruz Azul), Enner Valencia (Pachuca), Armando Wila (Universidad Catolica)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!