Çocuklar sosyal bilimlerde de ilerleyecek

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar sosyal bilimlerde de ilerleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 09:50

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların sadece fen bilimlerinde değil, sosyal bilimlerde de gizli kalmış yanlarını açığa çıkartmak için zeminler oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Avcı, Mihalgazi Ortaokulu'nda düzenlenen ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katıldı. TÜBİTAK'ın teşvik yarışmalarının bundan sonra da devam edeceğini anlatan Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların sadece fen bilimlerinde değil, sosyal bilimlerde de gizli kalmış yanlarını açığa çıkartmak için zeminler oluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da Eskişehir'i kültürde, sanatta, bilimde çok ileri noktaya getirmek istediklerini vurguladı.

Mihalgazi İlçesi’nde de çocukların projeler ürettiğini ifade eden Tuna, "Eskişehir Valiliği olarak üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Çocuklar sosyal bilimlerde de ilerleyecek
Bakan Avcı için ‘Eğitimin Einstein’ı’ pankartı

Haberin Devamı

Bakan Avcı, Sarıcakaya ilçesinde ‘Hocaların hocası seni görmeye geldik’ ve ‘Eğitimin Eınsteın’ı’ yazılı pankartlarla karşılandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sarıcakaya ilçesinde imam hatip lisesi ve spor salonunun temel atma törenlerine katıldı. Bakan Avcı, yapılan yatırımların 5,5 milyon liranın üzerinde olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Sarıcakaya’ya son 2 yıl içinde imam hatip okulu ek binası ve spor salonu, anaokulu, ilçe emniyet müdürlüğü hizmet binası, Türk Kültür Evi, çok programlı liseye kız öğrenci yurdu, Sarıcakaya-Demirköy arası enerji nakil hattı gibi önemli yatırımlar yapıldı. Türk Kültür Evi sayesinde ilçedeki konferans salonu, kütüphane, bilgisayar odası ve kafeterya eksikliği giderilmiş olacak. Çevre köy ve kasabalardan gelen kız öğrencilerimiz 100 kişilik nezih bir kız öğrenci yurdunda ulaşım sorunu olmadan eğitimlerine devam edebilecek. 2014 yılı yol yapımı planına alınan Eskişehir-Sarıcakaya-Mihalgazi ve Nallıhan yolunu tamamlanması ile hemşerilerimiz bir hizmete daha kavuşacak."

Bakan Avcı ve beraberindekiler imam hatip lisesi ek binası ve spor salonunun temelini butona basarak attı. Avcı daha sonra sırasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çok Programlı Lise Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışlarını yaptı, Türk kültür Evi’nin temelini attı. Törenlerde Bakan Nabi Avcı için ‘Hocaların hocası seni görmeye geldik’ ve ‘Eğitimin Eınsteın’ı’ yazılı pankartların asılması dikkat çekti. Liseli kız öğrenciler Bakan Avcı’dan tablet bilgisayar isteğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!