Protestoculara bilet de yok kombine de

Güncelleme Tarihi:

Protestoculara bilet de yok kombine de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 00:50

Şampiyonluk kutlamasında Aziz Yıldırım’ın azarladığı GFB Grubu stada sokulmayacak...

Haberin Devamı

Kupanın alındığı geceye damga vuran olaya ilişkin açıklama yapan yönetim, GFB Grubu’nun kombine kart ve biletlerinin derhal iptal edileceğini duyurdu. F.Bahçe’nin önümüzdeki sezon e-bilete geçildikten sonra protestocuları engellemek için teknolojik önlemler alacağı öğrenildi.

F.BAHÇE Kulübü, şampiyonluk kutlamalarında meydana gelen olayla ile ilgili bir açıklama yayınladı. Sarı lacivertliler, “Alex” tezahüratı yapan ve başkan Aziz Yıldırım tarafından, “Ahlaksızlar, paralı köpekler” diye azarlanan Genç Fenerbahçeliler grubu için önümüzdeki dönemde sert tedbirler alınacağını duyurdu.
Edindiğimiz bilgilere göre, Fenerbahçe, e-bilet uygulamasına geçilmesiyle birlikte tribündeki sayıları 600 kişi olarak belirtilen GFB grubunu stada almayacak. Sarı lacivertliler, passolig kartları olsa bile bu gruba bilet satmayacak ve kombine satışı yapmayacak.

PARA KARŞILIĞI PROVOKE EDEN

Haberin Devamı

FenerbAHÇE Kulübü’nden yapılan açıklama özetle şöyle:
“Şampiyonluğumuzu kutlamaya gelen taraftarlarımız; saha kapanmasına yol açan, taraftar üzerinde baskı kurarak, ranta dayalı terör grupları kuran, çocuklarımızı uyuşturucu ve alkol ile tetikleyerek menfaat karşılığı provokatif eylemlere alet eden, yaralanmasına hatta ölmesine dahi göz yuman, rakip gruplar ağıza alınmayacak küfürler ederken bu grup liderleri ile maddi menfaat ilişkileri kuran, para karşılığı kulübünü ve başkanını provoke etmekten çekinmeyen, bunu F.Bahçe’ye hizmet etmiş futbolcusunun ismini kullanarak yapan, tepki üzerine kendi grubunu dahi satmaktan çekinmeyecek yüreksizlikte açıklamalar yapan rant gruplarının, ’para karşılığı mesaileri’ ile karşılaşmışlardır. “

ALEX’İ PROTESTO EDENLER SAHİP ÇIKAMAZ

GEÇMİŞTE bu sporcuyu yuhalayan grubun, bugün ona sahip çıkma hakkı yoktur. Bu küçük grup, dün suçüstü yakalanmış, Fenerbahçe taraftarından cevabı almış ve dün (önceki) gece itibarı ile tarih olmuşlardır.
Yönetim kurulu olarak bu grup ve şahısların tek tek tespit edilerek kombine kart ve biletlerinin derhal iptal edileceğini ve hiçbir surette stadımıza sokulmamaları için en sert tedbirleri alacağımızı, önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı açıklamalar yapacağımızı, kamuoyuna duyururuz.”

TRİBÜNE ALMAYACAKLAR

Haberin Devamı

KULÜBÜN duyurduğu sert tedbirler konusunda hemen çalışmalara başlanacağı öğrenildi. Buna göre, Fenerbahçe yasal yollardan GFB’yi tribüne almamak için çeşitli uygulamalara gidecek… Sarı lacivertliler E- Bilet uygulaması nedeniyle bu grubun biletlerini farklı yerlerden vererek veya bu gruba bilet ve kombine hiç satmayarak, ya statta dağılmalarını sağlayacak ya da içeri giriş yollarını tamamen kapatacak.

Dilerim tekrarlanmaz

ERSUN Yanal, şampiyonluk kutlamalarında bazı taraftarların tavrının kendilerini üzdüğünü söyledi.
FB TV’ye konuşan Yanal, “Umarım bir daha bu türlü insanlar, bulunduğu yerdeki değere gerekli saygıyı gösterirler ve o değeri getirenlerin saygısını da kaybetmezler. Bu yaşananlar dilerim bir daha tekrarlanmaz” dedi.
Şampiyonlukta verilen emeklerin altını çizen Yanal, “F.Bahçe kültürüyle Lefter’lerden Selçuk’lara kadar; vefanın ne olduğunu da burada çok iyi öğrendik. Çünkü Fenerbahçe camiası ve hiçbir zaman bu vefasızlığı yapmıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alex üzerinden yapılan bir yıpratma

Emre, “Alex. büyük bir oyuncu. Ama herşeyin bir zamanı var. Biz çok kırıldık” dedi.

EMRE Belözoğlu, şampiyonluk kutlamasındaki olayla ilgili FBTV’ye konuştu. Güzel bir organizasyon yapıldığını anlatan Emre, “Bu olayda biz futbolcular olarak son derece kırgınız. Kutlama bittikten sonra da bu kırgınlık vardı. Bence her şeyin bir zamanı var. Bu tepkinin yeri değildi” dedi.
Alex’in çok değerli ve büyük bir oyuncu olduğunu söyleyen kaptan Emre, “Alex’in üzerinden bir yıpratma olduğunu söylemek isterim” diye konuştu.

7 maddede muhalif grup GFB

2001’de Sefa Kalya liderliğinde GFB grubu kuruldu. Kuruluşunda başkan Aziz Yıldırım’a yakın bir gruptu.
GFB’yi kurucularından İbrahim Gümüştekin’in 1999’da Pendik yenilgisinden sonra Rüştü Reçber’i dövenlerden biri olduğu iddia ediliyor.
2004-2005 sezonunda Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda bir Beşiktaşlı taraftarın tribünde öldürülmesi üzerine Aziz Yıldırım, GFB ile ilişkisini kesti.
2005-06 sezonunda Aziz Yıldırım’a yakın Esenler Grubu ile tribünde büyük kavgalar yaşadılar. Stadyumda bir taraftar yaralandı.
3 Temmuz sürecine kadar dönem dönem Yıldırım ile geçici barış yaşadılar. Sonrasında yürüyüşlere katılmadılar. Yıldırım’a muhalefeti artırdılar.
Alex’in ayrılmasının ardından sezon sonuna kadar Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım’ı her platformda istifaya çağırdılar.
“Bize bilet satılmıyor” diye bildiriler yayınladılar. Gezi Parkı protestolarına katılmazken, statta bu yönde atılan sloganları ıslıkladılar.

10’dan mesaj: Başkan’a tebrikler

Haberin Devamı

F.BAHÇE’nin unutulmaz oyuncularından Alex Kadıköy’deki şampiyonluk kutlamalarında yaşanan gerilim sonrası ilk yorumunu dün twitter’dan yaptı... Şampiyonluk için başkan Aziz Yıldırım’ı kutlayan Brezilyalı yıldızın twitter hesabında şu mesajı yazdı: “13-14 sezonundaki harika katılımınızdan dolayı hepinizi tebrik ederim. Bugun sadece bir taraftarım. Başkan ve futbolun emekçilerine tebrikler.”
Alex böylece Yıldırım’ın çıkışının ardından konu ile ilgili ilk kez konuşmuş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!