Şoför kendi fişini çekti

Güncelleme Tarihi:

Şoför kendi fişini çekti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 01:04

Ankara Hürriyet’in manşetten duyurduğu, GPS cihazını söktüren şoföre uyarı ve bir hafta men cezası verildi. Cezaların caydırıcılığının artması yönünde çalışma başlattıklarını belirten Gökçek, “İleride yine böyle bir durum olursa, ilk seferde bir ay men, ikinci seferde ise ruhsat iptali olacak” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in, “Muavin çek fişi” başlığıyla manşetten verdiği, seyir halindeyken telefonla konuşarak, yolcuların canını tehlikeye atan ve muavinine GPS’in fişini çektirerek EGO’yu yanıltan şoföre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yaptırım geldi. Başkan Gökçek, kent trafiğini tehlikeye atan ve yolcu güvenliğini hiçe sayan kötü niyetli hareketlere taviz vermeyeceklerinin altını çizerek, “Gerekli talimatı verdim. O otobüs ihtar edilecek ve seferlerden bir hafta men edilecek. İlerleyen dönemlerde cezaların daha da caydırıcı olması için genel bir kural koyacağız. Bu şekilde kötü niyetli bir hareket yapan şoför önce uyarı ve bir ay men cezası alacak. Eğer şoför bu konuda gerekli hassasiyeti göstermez ve aynı hareketi yeniden tekrarlarsa, sefer ruhsatını kaybedecek. Ankaralıların canını tehlikeye atacak hiçbir olumsuz harekete müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

SOMUT DELİLLER ÖNEMLİ

Önceki ay yaşanan toplu taşıma araçlarının karıştığı kazada 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Ankaralılar, toplu taşım araçlarının denetimsizliğinden yakınarak, gerekli cezaların uygulanmasını istemişti. Başkan Gökçek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız beş tane şoför hatasını somut delillerle, yer ve zaman göstererek şikayet ederse, şoförlerin iş akitlerini feshedeceğiz” diyerek, şehir içi ulaşımda yolcuların ve trafiğin durumunu tehlikeye sokan sürücülere gerekli cezaların uygulanacağının altını çizmişti. Ankara Hürriyet’in haberinin ardından açıklama yapan Gökçek, “Bu davranışın açıklaması olamaz. Cezai yaptırımlar anında uyguluyoruz. Bu noktada somut deliller önemli” ifadelerini kullandı.

Arıza yaptı fişi çekip geri taktı

Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği haberle ilgili açıklama yapan Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, GPS kapatmanın şoföre ve araca hiçbir katkısı olmayacağını belirterek şunları söyledi: “Şoför arkadaşla konuştuk ve kendisi, ‘Sistem arızası meydana geldiği için fişi çekip geri taktık’ dedi. Zaten komple çıkartsa bile bunun ona faydası olmaz. Biz bireysel mesajlar atarak sürekli olarak uyarıyoruz. Bir iki dakika araca bir şey kazandırmaz, hatta üzerine soruşturma yer. Bize emanet olan canları yok sayamayız. En çok denetlenen ve ceza konusunda en hassas olan kurumuz. Araçlarımıza takip sistemini ilk kuran da buna özen de gösteren biziz. Bundan sonra aynı özenle çalışmaya devam edeceğiz”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!