Ajansların gözünden iki farklı Van

Güncelleme Tarihi:

Ajansların gözünden iki farklı Van
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 13:27

Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Van ile ilgili sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sert tepki göstererek salonu terk etmişti.

Haberin Devamı

Van’da halen konteynerlerde kalanlar olduğunu söyleyen Feyzioğlu’na Erdoğan, “Van ile ilgili söylediklerinin tamamı yalan” şeklinde karşılık vermişti.



Tartışmanın ardından iki haber ajansı abonelerine Van’dan farklı görüntüler geçti.

Anadolu Ajansı Van’da deprem sonrası yapılan kalıcı konutlardan ve halinden memnun vatandaşlardan fotoğraflar geçerken Cihan Haber Ajansı halen konteynerlerde eğitim gören öğrencilerin fotoğraflarını aboneleriyle paylaştı.

AA’nın haberine göre Van'da yaşanan depremlerin ve yapılan çalışmaların en yakın tanıkları olan depremzede aileler, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.

AA’nın haberinde şu cümleler yer aldı:
Yaklaşık 1,5 yıldan bu yana TOKİ konutlarında yaşamlarını sürdüren aileler, bir taraftan deprem öncesi zor şartlar altındaki hayatlarını geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor, bir taraftan da sıcak ve güvenli yuvalarında huzur içinde hayatlarını sürdürmenin keyfini çıkarıyor.

Cihan Haber Ajansı ise Van fotoğraflarını abonelerine şu bilgilerle duyuruldu:
Van'da 2011 yılında büyük yıkımlara neden olan iki büyük depremin ardından ağır hasar gören ve yıkılan okulların yerine yenileri yapılırken, ağır hasarlı Mehmet Akif Lisesi'nin öğrencileri ise halen konteynerlerde eğitim görüyor.

Haberin Devamı

Ajansların gözünden iki farklı Van

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!