Dünyanın tek 'engelsiz' yatı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın tek engelsiz yatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 01:40

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen 33'üncü Marmaris Yacht Charter Show'da, trafik kazası nedeniyle omurilik felci olan Ankaralı işadamı Tunç Tonger'in projelendirdiği dünyanın tek engelliler için üretilen yatı 'Oasis trawler' sergilendi.

Haberin Devamı

50'den fazla yat ve guletin tanıtıldığı 33'üncü Marmaris Yacht Charter Show'da, dünyanın tek engelsiz yatı 'Oasis trawler' ziyaretçilerden ilgi gördü. Bedensel engelliler için tasarlanan tekne, her türlü konforu bünyesinde barındırıyor. 21 metre uzunluğundaki engelsiz teknede, tekerlekli sandalye ile suyun içine inen bir platformun yanı sıra, engelli insanların rahat edebileceği vücut formunu kazandıran elektrikli yataklar, jakuzi, teknenin en alt katından en üst katına kadar engelliyi ulaştıran hidrolik asansör, engelli kabini için tasarlanan ve dokunmatik ekrandan kumanda edilebilen ses ve görüntü sistemleri, klima, 3d sinema, otomatik kapı sistemleri, tamamıyla engelli insanlara göre düzenlenmiş oturma grubu ve masa, kumanda konsolları, hem kablolu hem kablosuz alarm sistemleri, teknenin tüm yaşamla alakalı elektrik alt yapısını besleyen yenilenebilir güneş ve rüzgar enerjisi sistemleri gibi birçok özellik bulunuyor.

Haberin Devamı

Yatın Kaptanı Savaş Yıldırım, Oasis Trawler'ın 15 gün daha Marmaris'te kalacağını ay sonunda ise bir tura çıkacağını söyledi.

Dünyanın tek engelsiz yatı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!