Protesto değil düpedüz tehdit

Güncelleme Tarihi:

Protesto değil düpedüz tehdit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 02:16

AVCILAR Meis Sitesi’nde yaşayan transeksüelleri protesto için mahallelinin düzenlediği, ‘Namus için ölürüz’ sloganları atılan protestolar, polisle savcılığı karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

5 AYRI SUÇLAMA

Protestolarla ilgili Avcılar Emniyet Müdürlüğü ‘yasalara aykırı değil’ görüşüyle tutanak bile tutmazken, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ise bilirkişinin ‘hakaret ve tehdit’ görüşü üzerine harekete geçti. Başsavcılık, protestoları organize eden 5 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, protestoları düzenleyen Nusret Durmaz, Hürriyet Aydın, İsmail Arslan, Tuğrul Selçuk ve Selim Palandöken, ‘zincirleme alenen hakaret, zincirleme birden fazla kişi ile tehdit, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetmek’le suçlandı. Geçtiğimiz gün Küçükçekmece 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar suçlamaları reddetti. İfadesi alınan Selim Palandöken, şu iddialarda bulundu:

‘FUHUŞA KARŞIYIZ’

“Meis Sitesi’nde kapıcılık ve yöneticilik yapmaktayım. Sitede oturan travestilere fuhuş yapmak için gelen insanların gürültüleri, kapı kırmaları nedeniyle uzun zamandır kendilerinden rahatsızım. Fuhuş yapılmasına karşı çıktığımız için sesimizi duyurmak amacıyla düzenlenen gösteriye katıldım. Kimseye hakaret ve tehdit etmedim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!