GeriSeyahat Fırsatlar fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar fikirler

Fırsatlar fikirler

İnci kefalinin yolculuğuna tanık olun

Dünyada sadece Van Gölü’nün tuzlu, sodalı suyunda yaşayan inci kefali her yıl ilkbaharda yumurtalarını tatlı su yataklarına bırakmak için zorlu bir yolculuğa çıkıyor. Derelerden yukarıya yüzüyor, küçük şelalelerden atlıyor. Bu özel doğa olayını gözlemlemek, yöre lezzetlerini tatmak istiyorsanız Gezgin Damaklar 6 Haziran’da Van’a üç günlük tur düzenliyor. İlk gün Erciş’te Deliçay’a doğru göç eden balıklar, Balık Bendi adlı şelaleyi geçerken gözlemlenecek. Şeytan Köprüsü, Muradiye Şelaleleri, Urartu çivi yazılı kayalar görülecek. İkinci gün Hoşap Kalesi, Halime Hatun Türbesi ve Selçuklu Mezarlığı, Akdamar Adası’na, Tuşba Antik kentine gidilecek. Son gün ise Kedi Evi, Yedi Kiliseler görülecek. Yemeklerde ise yörenin kris, et tava, keledoş, inci kefali dolması, peyniri, ev böreği tadılacak. Uçak dahil 995 TL (www.google.com.tr).

Şehirden uzaklaşmak isteyenlere

İzmir’in Dikili ilçesindeki Kalem Adası’nda bulunan Olievera Resort, şehir stresinden ve gürültüsünden uzak 5 yıldızlı bir tatil durağı. Midilli’ye dek uzanan manzarasıyla dikkat çekiyor. Bademli Köyü’nün kıyısından özel tekneyle 10 dakikada adaya ulaşılıyor. Denizi Mavi Bayraklı, sahili ince kumlu. İngiliz şatolarına benzeyen otelin ana binası ve modern villalarında toplam 30 oda var. Yemyeşil doğanın yanı sıra leziz yemekler, lüks odalar, masaj, jakuzi gibi olanaklar mevcut. Otel İzmir Havaalanı’na 130, Edremit Havaalanı’na 85 kilometre uzaklıkta. Çift kişilik oda fiyatları 470 TL’den başlıyor. (www.olivieraresort.com)

Cunda’da bir Mola

Mola, Ayvalık’ın Cunda Adası’nda 30 odalı bir butik otel. Geçen yaz açıldı. İsmini Latince yeldeğirmeni sözcüğünden alıyor. Tulya Madra’nın dekore ettiği yapı geniş bir avluya açılıyor. Restoranında yerel ürünler, Ege ve Girit mutfağından örnekler sunuluyor. Standart odada iki kişi kahvaltı dahil hafta içinde 275, hafta sonunda 300 TL. (www.molacunda.com)

Moğolistan’da bir Kağan’ın izinde

1300 yıl önce yaşamış Bilge bir kağanın izinden Türki dünyasının coğrafyasında etkileyici bir yolculuk fırsatı... Zayende Tur’un düzenlediği bu yolculuk gezginlere bilinmeyen diyarların kapısını açıyor. Orhun Vadisi’ndeki Göktürk kitabeleri, göçer yaşamları, Budist manastırları, Prenses Harabeleri, Elsen Tasarkhai, anıtlar arasında atla dolaşma, Cengiz Han’ın başkenti Karakurum, başkent Ulan Bator, müzeler, manastırlar, Orhun Anıtları, Erdenezuu Manastırı, Şaman Merkezi göreceğimiz yerler arasında. 25 Temmuz’daki sekiz günlük gezinin fiyatı, uçak bileti hariç, 1250 Euro (www.zayende.com).

Canon alana Pronto’da
200 TL indirim

Prontotour ve Canon, fotoğraf meraklıları için özel bir kampanya düzenliyor. Canon markalı ve Canon Eurasia garantili fotoğraf makinesi veya video kamera satın alanlar, Prontotour’da indirim kazanıyor. “Tatiline Canon Alarak Başla” kampanyası, firmanın tüm turlarında geçerli. Kampanyaya katılanlar firmanın web sayfasından satın alacakları yurtdışı turlar ile gemi turlarında odabaşı 200 TL, yurtiçi kültür turlarında 50 TL indirim sahibi olacak. (www.prontotour.com/canon)

19 Mayıs’a özel Balkanlar

Coral Travel & ODEON Tours, 19 Mayıs tatilini yurt dışında geçirmek isteyenler için Balkanlar’a tur paketleri hazırladı. Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya’yı kapsayan Balkanlar Turu, Balkanların yemyeşil coğrafyasını, pek çok farklı kültürün izini taşıyan büyük şehirlerini, tipik taş evlerini görme ve yakın Balkan tarihine tanıklık etme fırsatı sunuyor. 18 Mayıs’ta başlayacak 8 günlük turlar THY’nin tarifeli seferleriyle yapılacak. Tur fiyatı 549 Euro’dan başlıyor. (www.coraltatil.com)

Avrupa’da mayıs sanatla güzel

Tatil Budur, 19 Mayıs için Viyana, Prag, Berlin, Hamburg ve Kopenhag’a turlar düzenliyor. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da her yıl mayıs ortasından haziranın başına kadar ünlü ‘Prag Uluslararası Bahar Müzik Festivali’ düzenleniyor. Danimarka’nın başkenti Kopenhag, güler yüzlü halkı, yeşil doğası, renkli parkları, adım başı görülen bisikletlileri, özel lezzetleri ile ayrı bir yere sahip. Avusturya’nın başkenti ve en büyük yerleşimi Viyana, Klasik Batı Müziği’nin ana vatanı, mimarisiyle tarihin en önemli yapılarına ev sahipliği yapıyor. Doğa ile harmanlanan yapısı ile görülmesi gereken şehirleden biri. Almanya’nın başkenti Berlin ise, eğlence hayatının, müziğin, sanatın, mimarinin can damarı. Almanya’nın ikinci büyük, Avrupa’nın altıncı büyük metropolü. Dünya gemiciliğinin başkenti Hamburg, doğası, huzurlu sokakları, parklarıyla, gezilmesi en keyifli şehirler arasında. Kuzey – Orta Avrupa 7 gece 8 günlük özel turların fiyatları 699 Euro’dan başlıyor. (www.tatilbudur.com)

False