Elazığspor 0 - 1 Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Elazığspor 0 - 1 Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 06:56

Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Elazığspor'u deplasmanda Gökhan Töre'nin golüyle 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla Elazığspor Spor Toto Süper Lig'e veda etti. Beşiktaş ise Galatasaray ile girdiği 2.'lik yarışındaki mücadeleyi son haftaya taşıdı. Dün akşamki maça oyun devam ederken bir pozisyonda Batuhan'ın formasını yırttığı an damga vurdu.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMANIN CANLI ANLATIMI

Her iki takım içinde oldukça kritik olan mücadeleye ev sahibi Elazığspor oldukça gergin başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde gelişen ilk yarının 39. dakikasında sahneye çıkan Gökhan Töre, sağ çaprazda topla buluştuktan sonra önce çalımını attı daha sonra yerden sert ve düzgün vurarak topu ağlara gönderdi.

İkinci yarıda elindeki tüm hücum silahlarını sahaya süren Elazığspor yine de etkili gol pozisyonları yakalayamadı. İkinci yarıda oyuna dahil olan İbrahim Kaş'ın dakika 80'de kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmasıyla Elazığspor'un bütün umutları söndü. Son dakikalarda uzun toplarla rakip kale çevresinde tehlike yaratmak isteyen Elazığspor bunda da başarılı olamayınca kaçınılmaz son geldi ve karşılaşma 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi ve Elazığspor Süper Lig'den düştü.


Elazığspor 0 - 1 Beşiktaş



STAT:
Atatürk
HAKEMLER: Tolga Özkalfa (x), Mustafa Emre Eyisoy (xx), Ekrem Kan (xx)
ELAZIĞSPOR: Ivesa (x), Deniz Aslan (x)(Dk.46 Tello x ), Vranjes (x)(Dk. 67 İbrahim Kaş ), Çağlar (x), Marvin (x), Sane (x), Mehmet Nas (x)(Dk.59 Serdar Özkan x) Tanju (x), Deniz Yılmaz (x), Serdar Gürler (x), Batuhan (x)
BEŞİKTAŞ: Tolga (xx), Serdar Kurtuluş (xx), Jones (xx), Franco (xx), Motta (xx), Gökhan (xx), Atiba (xx), Oğuzhan (xx)(Dk.88 İsmail) Veli (xxx), Olcay (xx),(Dk.84 Mustafa Pektemek) Almeıda (xx)
GOLLER: Dk.39 Gökhan Töre (Beşiktaş)
KIRMIZI KART: İbrahim Kaş (Elazığspor)
SARI KARTLAR: Batuhan, Deniz Yılmaz, Tello (Elazığspor) Motta Gökhan Töre, Mustafa Pektemek (Beşiktaş)

Haberin Devamı


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-80. dakikada İbrahim Kaş kırmızı kart gördü. Elazığspor sahada 10 kişi.
-59'da Veli ceza alanı dışından gelişine vurdu Ivesa topu kornere çeldi.
-50. dakikada Batuhan sağdan ortaladı. Franco topu uzaklaştırmak isterken top Deniz'in önünde kaldı ancak Tolga iyi bir zamanlamayla topu uzaklaştırmayı başardı.
-Karşılaşmada 2. yarıya Beşiktaş başladı.
-Elazığ'da ilk yarı sona erdi.
-İlk yarının son dakikasında Elazığspor'un kullandığı kornerde Tolga boşa çıktı. Batuhan kafayı vurdu yerden seken top Serdar Kurtuluş'a çarptı. Elazığsporlu oyuncular yoğun penaltı itirazı yapsa da hakem devam dedi. Batuhan sarı kart gördü.
-GOL... 39. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Gökhan yerden sert vurdu ve golü buldu.
-17. dakikada Jones kalecisi Tolga'ya kafayla pas vermek istedi ancak araya Deniz girdi. Deniz vurdu top yan ağlarda kaldı.
-8. dakikada Oğuzhan soldan yüklendi ve pasını ceza yayı üzerindeki Olcay'a çıkardı. Bu oyuncunun vuruşu yandan auta çıktı.
-Maça Elazığsporlu oyuncuların dokunuşuyla başlanıyor.


KARŞILAŞMA ÖNCESİ İSTATİSTİKLER
34 puanla 16. sırada bulunan Elazığspor, ligde kalmak için seyircisi önünde mutlak galibiyet hesapları yapıyor. Ancak Elazığspor'a sadece galibiyet de yetmiyor. Bordo beyazlı ekip 36 puanlaı Gaziantepspor ve K.Erciyesspor ile 38 puanlı Ç.Rizespor ve T.Konyaspor'un puan kaybetmesini de bekleyecek.

Haberin Devamı

Elazığspor evinde oynadığı maçlarda 6 galibiyet alırken 4 kez berabere kaldı ve 6 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmalarda 21 gol bulan Gakkoş kendi kalesindeki 18 gole ise engel olamadı.

Beşiktaş ise Galatasaray ile girdiği 2.'lik yarışında Elazığ deplasmanından puan ya da puanlarla ayrılmak istiyor. 58 puanla 3. sırada bulunan siyah beyazlılar ayrıca 59 puanla 2. sırada bulunan Galatasaray'ın Trabzon deplasmanında puan kaybetmesini bekliyor. Beşiktaş deplasmanda oynadığı 16 maçın 6'sından galibiyetle ayrılırken 5 kez berabere kaldı ve 5 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.


ORMAN: GOL OLURSA AYAĞA KALKIP SEVİNMEYİN
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yöneticiler Elazığlı iş adamlarından Mehmet Kuzu'nun davetinde Harput Kalesi'ni gezdi. Başkan Fikret Orman, "Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Elazığ'da inanılmaz bir sevgi ile karşılandık. Elazığ'da çok sayıda dostlarımız var" dedi.

Orman maç öncesi siyah beyazlı yöneticilerle de konuşarak "Arkadaşlar Elazığspor ile yapacağımız karşılaşma çok önemli. Yenebiliriz, gol atabiliriz lütfen kimse ayağa kalkıp sevinmesin. Edebimizle oturup edebimizle kalkalım. Rahmetli ünlü yazar Ahmet Kabaklı'nın memleketinde faır play çerçevesi içinde karşılandık. Elazığsporlu taraftarlarla fotoğraf çektirip sohbet ettik" dedi.


BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ TAM KADRO
Yönetici Erdal Torunoğulları, Deniz Atalay, Ahmet Kavalcı, Yalçın Yılmaz, Ahmet Ürkmezgil, Faik Akdil, Hakan Özköse, Mete Vardar, Beşiktaş Kulübü İcra Kurulu'ndan Şafak Şık, Suat Anıl, Muhammet Tapan,Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş, Taner Kucuroğlu, Kalde Yönetim Kurulu Başkanı Aksel Topalyan'ın katıldığı davette Elazğ yöresi kebapları yenildi


BASKİL'DEN BEŞİKTAŞ'A DAVET
Bu arada Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Baskil İlçesi Kaymakamı Mustafa Ünver Öke, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetimini davet ederek kayısı festivaline çağırdı


ELAZIĞ'DA BEŞİKTAŞ SEVGİSİ ESKİYE DAYANIR
Elazığ ve çevresinde çok sayıda Beşiktaşlı olduğunu belirten Mehmet Kuzu ise "Elazığ'ın Beşiktaş'ta tanınmasına yeğenim eski yönetici Şeref Yalçın ile eski Başkan Yıldırım Demirören'in, Doğan Küçükemre ve Erol Optan tarafından yapılan Beşiktaş İlkokulu oldu. Elazığ'da eskiden Galatasaraylılar daha çoktu ama son dönemde Beşiktaş taraftarları inanılmaz ilgi duymaya ve büyümeye başladılar" yorumunu yaptı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!