Çek fişi bas gaza

İşçi Blokları Mahallesi’nde ikamet ediyorum. 10 Mayıs günü saat 19.00 sıralarında, ODTÜ’den Uyanış’a giden 411 numaralı hattaki 06 AVL 13 plakalı Özel Halk Otobüsü’ne bindim.

Haberin Devamı

Araç, durağa kadar hızlıca gelip, son anda ani frenle durdu. Sonraki duraklarda da aynı şeyi tekrarlamasıyla aracın içinde ‘hacı yatmaz’ misali sallandık.
Şoför aracı tehlikeli bir biçimde kullanırken, bir yandan da sürekli cep telefonu ile konuşuyordu. Konuşmalardan anladığım şu oldu:
Kent sakinlerinin, otobüslerin durağa ne zaman geleceğini öğrenmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen ‘EGO Otobüs Nerede’ uygulaması üzerinden önünde ya da arkasındaki rakibi olan Özel Halk Otobüsü’nü takip ediyordu. Şoför, telefonda konuştuğu kişi ile durumu istişare ettikten sonra (tabi bu sırada konuşmasını tüm yolcular duydu) otobüsteki muavine ‘GPS cihazının fişini çekmesi’ talimatını verdi. Muavin yerinden kalkıp, aracın ön camının üstündeki panoyu açtı ve EGO Otobüs Nerede uygulamasına, aracın yerini, hızını bildiren GPS cihazının kablosunu söktü. Peki şimdi sormak lazım:
Amacı Özel Halk Otobüsleri’ni denetim altına almak ve vatandaşların durakta beklerken bilgi edinmesini sağlamak olan bu cihazları ticari çıkar amacıyla kapatmak yasal mıdır?
Daha geçtiğimiz ay içerisinde toplu taşıma araçlarının karıştığı kazada 3 insanımızı kaybetmişken, 2 yolcu daha alabilmek için bu tür işlemler yapmak hangi vicdana sığar? Umarım plaka, saat, ve konum bilgilerini paylaştığım, üstüne fotoğrafını da çektiğim bu keyfi uygulama yetkili merciler tarafından uygun biçimde cezalandırılır.
(Bir yolcu)

Haberin Devamı

Ümitköy metrosu da şakır şakır damlıyor

Ümitköy metro istasyonunun, şehir merkezi yönünde peron başını su basıyor. İstasyonda beklerken şelale sesine benzer bir sesle irkiliyorsunuz. Sesin geldiği yöne gittiğimde, tavandan gelen suyun, hattın üstüne aktığını gördüm. Metrolar şakır şakır damlıyor, yetkililer bakıyor. Ankara’da enteresan hizmet var, üstü makyajlamaktan alta fırsat kalmıyor...
Metin ALTAY

Saat kuleleri

‘TAŞ KULE’ OLMASIN

Genelde millet olarak bizim saatle, zamanla pek muhabbetimiz yoktur. Çünkü randevu mefhumuna yabancılığımız bunun en büyük kanıtıdır. Buna rağmen, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentin çeşitli meydan ve kavşaklarına 52 adet dekoratif saat kuleleri inşa etmesinden memnunluk duyduk. Ancak, iş bunları dikmekle kalmıyor. Bakımını, temizliğini ve teknik denetimini de yapmak çok önem arz ediyor. Nitekim, şahsen tesadüfen gördüğüm bazı kulelerindeki saatler (Tren Garı, Tandoğan, Ulus, Cebeci) maalesef ya durmuştu yada yanlış gösteriyordu. Sonuçta söylemek istediğim şudur:

Haberin Devamı

21 milyon TL harcanarak yapılan bu işlerin denetimini, üstlenici firma olan Artagan Mühendislik İnşaat Ticaret Ltd. Şti. neden yapmaz? Daha önemlisi Büyükşehir Belediyesi ilgilileri bu benim gördüğüm aksaklıkları neden görmez ve firmayı uyarmaz? Sorumluluklarını hatırlatmaz? Bunların ileride saati göstermeyen birer taş kule olarak kalmasından endişe duyarım.
Nejat MORAL

Bıktıran sıçrama

Çukurambar Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin, Söğütözü istikametindeki 1433. Sokak girişinde her yağış sonrasında su birikiyor. Bu sorunu defalarca Büyükşehir Belediyesi ALO 153’e bildirdim. Ancak her seferinde bahaneler uydurarak savsakladılar. Gün içinde sokağa girip çıkamıyoruz. Arabaların sıçrattığı sudan üstünüz başınız batıyor. Yani bıktık...
M. Hasan ATASOY

Haberin Devamı

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

Fırsatçı tabelalarına zabıta temizliği

Çayyolu’ndaki tabela kirliliğine okur Mehmet Gürer’in şikayetiyle, 9 Mayıs günü Burada Okur Yazar’da yer vermemizin ardından Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti. Zabıta ekipleri, bölgenin Yenimahalle’den Çankaya’ya geçmesini fırsat bilerek konulan ve trafiği engelleyen tabelaları topladı. Ekipler, Çayyolu-Ümitköy bölgesinde topla 200 adet tabela, afiş, flama, duba vb. malzemeyi kaldırdı. İş yerlerine de uyarıda bulundu.

DUYURU

Odyoloji Konuşma ve Ses Uzmanları Derneği (OKSUD), 12 Mayıs İşitme Konuşma Kusurlular Günü’nde (bugün) ‘işitme sağlığı farkındalığı’ yaratmak amacıyla 11.00-16.00 saatleri arasında Karum AVM ve Hamamönü meydanında ‘sokak’ projeleri gerçekleştirecek. Karum AVM’daki stantlarımıza saat 12.00’de Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in eşi Esra Şimşek destek verecek.
Doç. Dr. Özlem Konukseven-OKSUD Başkanı

Yazarın Tüm Yazıları