Online LYS deneme sınavları devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Online LYS deneme sınavları devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 12:39

Hürriyet Gazetesi ve Uğur Dershaneleri işbirliğiyde, üniversite adayları için düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) online deneme sınavları devam ediyor.

Haberin Devamı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) ardından hazırlıklarını hızlandıran üniversite adayları için ikinci online LYS deneme sınavı bu akşam ve yarın akşam yapılacak. Online deneme sınavları saat 18.00-21.00 arasında uygulanacak. Öğrenciler bugün matematik-geometri ve sosyal bilgiler sınavına girecek. İkinci gün olan yarın akşam da aynı saatlerde fen bilimleri ile edebiyat-coğrafya-1 sınavları uygulanacak.

Türkiye genelinde katılımın olacağı sınavlarda öğrenciler kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile http://www.hurriyet.com.tr/egitim/ adresine giriş yapacak. Müfredata uygun soruları çözerek, seviyelerini ölçme ve 14-15, 22-23 Haziran’da iki hafta sonu yapılacak gerçek sınav öncesinde eksiklerini tamamlama fırsatı bulacaklar. Sonuç karneleri ise adayların e-posta adresine gönderilecek. Sınav sırasında öğrenciler online uzmanlardan rehberlik hizmeti alabilecekler.

Haberin Devamı

Haziran ayındaki gerçek LYS’lerden önce adaylar üç online LYS deneme sınavına daha girecek. Hürriyet Gazetesi ve Uğur Dershaneleri işbirliğiyle hazırlanan diğer online LYS deneme sınavı tarihleri ise şöyle:

Online LYS Deneme Sınavı-3
26 Mayıs Pazartesi: Metamatik-geometri ve sosyal bilimler
27 Mayıs Salı: Fen bilimleri ve edebiyat-coğrafya

Online LYS Deneme Sınavı-4
2 Haziran Pazartesi: Matematik-geometri ve sosyal bilimler
3 Haziran Salı: Fen bilimleri ve edebiyat-coğrafya

Online LYS Deneme Sınavı-5
9 Haziran Pazartesi: Matematik-geometri ve sosyal bilimler
10 Haziran Salı: Fen bilimleri ve edebiyat-coğrafya-1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!