Engelli çocukların dileği gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Engelli çocukların dileği gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 10:58

Bursa'da, özel bir lisenin öğrencileri, harçlıklarını biriktirerek aldıkları bisiklet, elbise, kazak gibi hediyelerle 50'ye yakın engelli çocuğun isteklerini yerine getirdi.

Haberin Devamı

Bursa Nilüfer İlçesi’nde, okulun konferans salonunda "Onlar bir dilek tuttu, biz gerçekleştiriyoruz" sloganıyla Kadir Has Üniversitesi, Türk Kızılayı Bursa Şubesi ve Tomurcuk Vakfı’nca düzenlenen etkinlik, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden işitme engelli öğrencilerin, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okumasıyla başladı.

Tomurcuk Vakfı Perküsyon Grubu’nun gösterisinin ardından iki engelli, zeybek oynadı. Daha sonra ise engelli Fikriye Bilge, sahnede annesine şiir okudu.

Çocuklarının yanında gelen kadınlar için ‘Anneler Günü’ pastasının kesilmesiyle devam eden etkinlik, daha önce dilekleri öğrenilen yaklaşık 50 engelliye hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

Okulun müdür yardımcısı Selda Beyazıt, bu öğrencilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturmayı ve geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu tür faaliyetlerin ülke genelinde yaygınlaştırılmasını istediklerini belirten Beyazıt, "Bu özel konukları burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türk Kızılayı, Ayten Bozkaya Hastanesi ve Tomurcuk Vakfı önderliğinde toplanan dilekler, öğrencilerimize iletildi ve tamamen öğrencilerimizin özverileriyle kendi harçlıklarından elde ettikleri birikimleriyle hazırladıkları hediyeler, engelli çocuklara verildi" dedi.

Gönüllü öğrencilerden Funda Fidan da engelli çocuklarla çok iyi vakit geçirdiklerini, dans edip eğlendiklerini söyledi.

Onların da mutlu olduğunu gördüklerini dile getiren Fidan, "Gerçekten çok iyi bir şey yaptığımızı düşünüyorum. Kendimi çok huzurlu hissediyorum. Onlara kımızı bisiklet, elbiseler, kazaklar, tişörtler ve istedikleri her şeyi aldık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Engelli Serhat Demir ise çok eğlendiğini, mutlu olduğunu anlattı.

Serhat Demir'in babası Harun Demir, çocuğunun her zaman böyle eğlenemediğini dile getirerek, "Çok memnun olduk. Buraya Serhat'ın mutlu olması için geldik. Engelli anne babası olmak, kolay bir şey değil" ifadesini kullandı.

Engelli çocukların dileği gerçekleşti
Engellilerle empati kurdular

Haberin Devamı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri, dünya engelliler haftası nedeniyle engeli olmanın zorluklarının farkına varılması için ‘1 dakikalık engelli olmak’ etkinliği düzenledi.

Trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’ndeki etkinliğe, üniversite öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da ilgi gösterdi. Üniversite öğrencileri, vatandaşı kısa bir süreliğine engelli olmaya ikna ederek tekerlekli sandalyeye oturmalarını istedi. Bazı vatandaşlar tekerlekli sandalyeye oturdu, bazıları ise gözlerini bağlı olarak yürümeye çalıştı.

Amaçlarının engellilere yönelik farkındalık yaratmak olduğunu belirten Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü 3’ncü sınıf öğrencisi Derya Tetik şöyle dedi:
"Bir dakikalığına olsun engelli vatandaşlarımızın yerinde olmak adına bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Onların güncel yaşamlarında ne zorluklarla karşıladıklarını eminim çoğumuz düşünmemişizdir. Biz de burada empati kurarak onların neler hissettiğini anlayarak, vatandaşların onlara karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bir dakikalığına olsun onlar gibi olalım diyoruz."

Haberin Devamı

Zorluğunu deneyerek anladılar

Gözlerini bağlayıp elinde baston ile 1 dakikalığına engelli olmayı deneyen Ali Kutlu, "Giderken önüme durmadan bir engel geçti ama farkına vardım. Büyük bir engel değildi ama yine de yürümekte inanın çok zorlandım. Gözleriniz görmeden yürümenin ne kadar zor olduğunu şimdi daha iyi anladım" diye konuştu.

Bir dakikalığına tekerlekli sandalyeye oturarak engellilerin yaşamlarını deneyimleyen Merve Yıldız ise duygularını şöyle dile getirdi:
"Tekerlekli sandalyeye oturmadan önce her şey çok kolay gözüküyordu. Tekerlekli sandalyeye oturunca bunun ne kadar zor olduğunu anladım. Rampa çıkarken ve inerken sürekli sağa sola çarptım. Bu arada tekerlekleri elle çevirmek de çok zor. Bu deneyimi yaşadıktan sonra engellileri daha iyi anlamaya başladım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!