Tek bayrak, tek devlet zırvalık

Güncelleme Tarihi:

Tek bayrak, tek devlet zırvalık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 01:38

Diyarbakır’daki Demokratik İslam Kongresi’ne mesaj gönderen terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan “Çağdaş İslami ümmetin millet birliğini anlamlı buluyorum. Ama bu asla ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ zırvalamaları anlamına gelmemeli” dedi.

Haberin Devamı

ABDULLAH Öcalan’ın önerisiyle düzenlenen ve Avrupa, Irak, Suriye, Türkiye’den 48 din adamının çağrıcısı olduğu Demokratik İslam Kongresi, dün Diyarbakır’da toplandı. DTK çatısı altında düzenlenen kongre, Mele İsa Deniz’in Kuran-ı Kerimi okumasıyla başladı. Tercihin ise Fetih Suresi olması dikkat çekti. Bu tercihin ‘Barış Süreci’ne göndermede bulunmayı amaçladığı öğrenildi. Sure, Hazreti Muhammed ile Mekkeliler arasında imzalanan ‘Hubeydi Anlaşması’nın hemen sonrasında inmesi, İslam’ın elde edeceği zaferlerden bahsetmesi nedeniyle ‘Fetih’ ismiyle anılıyor.

MÜMİN KARDEŞLERİM

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan da kendi önerisiyle toplanan kongreye, İmralı’dan gönderdiği mesajla katıldı. Öcalan’ın mesajı, devlet heyeti tarafından teslim edilen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tarafından okundu. Öcalan’ın katılımcılara “Mümin kardeşlerim” hitabıyla seslenmesi dikkat çekti. Öcalan mesajında, “Sanki modaymışcasına İslami kriterleri kılık kıyafet üzerinden tanımlamak pozitivist yaklaşımlardan öte bir anlam ifade etmez. Eğer illa güncel bir İslami tanımlama gereği var ise bunu ‘Kültürel İslam’ olarak belirlemek, herkesi içermesi nedeniyle doğruya daha yakındır. Kültürel İslam ile kastedilen hem gerçekleşmiş hem de anlamını sürdüren İslam toplumudur” önerisinde bulundu.
Öcalan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla kullandığı “Tek bayrak, tek millet, tek devlet” söylemini ise ‘zırvalık’ olarak nitelendirdi. Öcalan, “Çağdaş İslami ümmetin millet birliğini anlamlı buluyorum. Ama bu asla ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ zırvalamaları anlamına gelmemeli. Tersine ilgili ayetteki ‘Birbirinizi tanıyasınız diye sizi farklı kavimler halinde yarattık’ hükmü gereğince çoğulcu, demokratik ve özgür bir İslami birliğinde olan diğer kavimlerin millet birliğini ifade etmektedir” dedi. Öcalan, özetle şu mesajları verdi:

GAYRİRESMİ İSLAM’DAN DAHA ANLAMSIZDIR

“Hizbullah ve El Kaide bozguncuları İslam ümmetinin başına bela ettiği güncel faşizmi temsil etmektedir. Şia, selefi ve İhvani kökenli cemaatleri aşmak yeni kurumsallaşma için gereklidir. Çare, elbette resmi diyanet İslamında değildir. Resmi diyanet İslamı iğdiş edilmiş İslam olup, gayriresmi İslam’dan daha anlamsızdır. Gerek resmi, gerek gayriresmi cemaat İslamının son dönemde Türkiye’de denenen pratikleri kapitalizmin en çevre düşmanı, en iktidarcı örneği ile toplumu karşı karşıya bırakmıştır.

İSLAM’IN DİNDARI ATEİSTİ OLMAZ

Bazıları hareketimizi ateist, komünist, materyalist gibi batılı kavramlarla tanımlamak istemektedirler. Bunlara kavram kölesi demek daha doğru olur. Yalnız, şu kadarını söylemeliyim ki eğer İslami toplum doğası bir gerçekse İslam’ın dindarı da ateisti de olmaz. Kapitalist zorbalığın kuşatması altında olan, en gelişmiş savaş teknikleriyle saldırı altında bulunan bir halkın savaşçılarına ancak Hazreti Ali timsalinde bir kahramanlık yakıştırılabilir. Toplumsal esinin özgür adımı olan Allah’ın birliğine davetle birlikte güvende olmanızı diliyorum.”

Apo’nun önerisiyle toplandılar
Kongreye, Gülen Cemaati, Hizbullah çizgisindeki Mustazaf Der, Kürt Nurculuğunun önemli cemaatlerinden Med-Zehra Hareketi gibi bölgede etkin olan İslami cemaat ve örgütlerin ‘resmi’ temsilcilerinin katılmaması dikkat çekti. Kongreye katılan isimlerin bazıları ise DTK Eşbaşkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, yazar İhsan Eliaçık, Hüda Kaya’ydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!