Birisi 'dur' desin

Güncelleme Tarihi:

Birisi dur desin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 01:38

Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine karşı yürütülen kumpas operasyonunda maalesef bir şehit daha verdi. Bu kumpas harekâtında verilen son şehidimiz, Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp. Bunlara birisinin dur demesi lazım.

Haberin Devamı

BALYOZ davasında yargılananların ailelerinin oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu’nun her hafta düzenlediği ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katılan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine karşı yürütülen kumpas operasyonunda yürüttüğü mücadelede geçtiğimiz günlerde maalesef bir şehit daha verdi. Bu kumpas harekatında verilen son şehidimiz, Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp. Yeter artık. Bunlara birisinin dur demesi lazım” dedi.

Vardiya Bizde Platformu’nun Beşiktaş’ta 85. kez düzenlediği Sessiz Çığlık eylemine silah arkadaşlarını savunmak için katıldığını belirten Başbuğ şunları söyledi: “Murat Özen-alp’e yapılanları affetmeyeceğiz. Bu her şeyden evvel bizlere bıraktığı Duru’ya büyük haksızlık olur. Murat Albay’ın aramızdan ayrılması yoluna taş döşeyenler mutlaka bulunmalıdır ve gereken cezayı görmelidir. İzmir Casusluk davasından dolayı 13 arkadaşım tutuklu. İstanbul Casusluk davasından dolayı hüküm giymiş arkadaşlarımız yarın cezaevlerine gidecek. Bu davalara da baktığımız zaman sadece ve sadece bir gizli tanığın ifadesine dayalı olarak benim devre arkadaşım, cezaevinde koğuş arkadaşım Hurşit Tolon hala zulüm görmeye devam ediyor. Yeter artık.

BUNU AMERİKALI SÖYLÜYOR
ABD’de bir siber suçlar konferansı yapıldı, Amerika’nın çok ünlü, bilişim, teknoloji üzerine araştırma yapan bir grubunun başkanı bir sunum yaptı. Sunumun başlığı: Ergenekon ve Balyoz davasında yapılan dijital sahtelikler. Bu sunumla ilgili olarak Amerika’nın önde gelen güvenlik birimlerinden birinin başkanı değerlendirme yaptı: ‘Balyoz sunumu mükemmel. Gerçek şu ki, niyeti bozuk, teknik olarak yetişkin düşmanlar delillerle oynayarak ulusların güç yapılarını değiştirebiliyor.’ Bundan daha açık yaşanılanlar nasıl ifade edilebilir? Bunu bir Amerikalı söylüyor. Bunu yapan ancak düşmanlar olabilir. Bunu ben daha once de söyledim. Bu ülkenin güvenliğinde kim sorumlu? Anayasa’ya göre bakanlar. Bakanlar Kurulu’nu denetleyecek olan kim, TBMM. TBMM kimlerden oluşuyor, siyasi partilerden. Bunu kim ortaya çıkaracak? Saydığım kurum ve kuruluşlar. Bunlar hâlâ sessiz mi kalacak bu olaylara.

MAHKEMEYİ BEKLİYORUZ
Anayasa Mahkemesi’ne, Balyoz sanıklarından bireysel başvurular var, 6-7 ayı geçti. Yine ümit ediyor ve bekliyoruz ki Anayasa Mahkemesi bu bireysel başvuruları en kısa zamanda dikkate alacak ve adaletin gerektirdiği kararı verecek. Mahalli seçimlerden sonra yeniden yargılanma konusunu gündeme getireceğiz sözü verildi. Yerel seçim oldu, bitti. Daha yeniden ne bekliyorsunuz. Yeter artık biz daha fazla Murat gibi şehit vermeye hazır değiliz, kaldıramayız bunu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!