Siyasi dövme arenası değil

Güncelleme Tarihi:

Siyasi dövme arenası değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 01:38

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: “Açılış günlerinde daha pozitif, daha olumlu, daha birleştirici, kaynaştırıcı konuşmalar yapmak yerine, bunun ötesinde tam tersi, gerginliği artıran, sıkıntıyı artıran, biraz da tribünlere yönelik konuşmalar toplumun huzuruna katkı sağlamıyor. Daha evvel Anayasa Mahkemesi’nde yaşadığımız sıkıntıdan sonra da ifade etmeye çalıştım. Türkiye’de bazı tarihler, bazı günler, buluşma, kaynaşma, topluma daha pozitif mesaj verme günü yerine, bir endişe kaynağı, bir sıkıntı kaynağı olmaya başladı. Bunların başında, eskiden 1 Mayıslar endişe kaynağıydı, şimdi bir de yargı kurumlarının açılış günleri bu manada sıkıntı olmaya başladı.”

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Avukat Metin Doğan: “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na gösterdiği tepki doğru ve yerinde. Bu toplantıların, siyasileri dövme ve hizaya getirme arenası olmaktan çıkarılması gerek. Konuşması incelendiğinde çok yoğun bir şekilde hiç hukuki alana girmeyen, bir yargısal faaliyet niteliği taşımayan, hak ve özgürlüklerle alakalı olmayan birçok alanla ilgili; sanki bir muhalefet lideri gibi çok yoğun eleştirileri dile getirildiğini görmekteyim.

Ordu Barosu Başkanı Çanak: “Yaklaşık bir saatlik konuşma içerisinde, meslektaşlarımıza yargısal sorunlara katkı sağlamayan, sadece siyasi eleştirilerin konu yapıldığı bir tartışmanın avukat camiasına hiçbir fayda vermeyeceği açıktır. Önceliğimiz mesleğin sorunlarını çözmek, adalete olan güveni sağlamak ve yargıyı en iyi noktaya taşımak olmalıdır. Barolar Birliği Başkanımız tarafından tüm bu sorumluklardan uzak bir şekilde mesleki hak ve sorunlarımızı içermeyen ve ortamı gereği, konusu yapılmaması gereken siyasi eleştirilere yönelik konuşmaları desteklememiz mümkün değildir. ”
Sivas Barosu Başkanı Eliş: “Ülkemiz hali hazırda huzur ve istikrar ortamında iken bu tür çıkışlar bizleri üzmekte ve düşündürmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!