AVM inşaatında uyuşturucu madde operasyonu

Güncelleme Tarihi:

AVM inşaatında uyuşturucu madde operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 23:54

Sultangazi'de uyuşturucu satıcılarına yönelik, bir AVM inşaatına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 53 şüpheliden 16'sı tutuklandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki uyuşturucu tacirlerinin, Sultangazi'de, yapımını üstlenen şirketin iflas etmesi nedeniyle yarım kalan AVM inşaatını üs olarak kullandığı istihbaratını aldı.Bu istihbarat ve bölge sakinlerinin şikayetleri üzerine yapılan çalışmada, "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarının AVM inşaatına yerleştiği ve uyuşturucu trafiğine buradan yön verdikleri belirlendi.Yapılan hazırlıkların ardından 5 Mayıs Pazartesi günü harekete geçen narkotik ekiplerine, özel harekat timleri de destek verdi. Bir polis helikopteri de havadan ekipleri yönlendirdi.Ablukaya alınan AVM inşaatına düzenlenen baskında şüpheliler gözaltına alınırken, kaçmaya çalışanlar da kovalamaca sonucu yakalandı. Şüphelilerden bazılarının uyuşturucuları yakmaya çalıştığı, kimilerinin ise üzerlerindeki uyuşturucu madde ve telefonları boş araziye attığı görüldü.

Haberin Devamı

Polisten kaçmaya çalışan bir şüphelinin, inşaatın yanındaki kanala atlayınca ayağını kırdığı öğrenildi. İtfaiyenin yardımıyla kanaldan çıkarılan şüphelinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.Operasyonda 53 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 11'inin, uyuşturucu madde bulundurmak, satmak ve başka suçlardan polis tarafından arandığı bildirildi.İnşaatta ve çevresinde 9 paket halinde 16 gram eroin, 13 gram bonzai, kırmızı reçete ile satılan bazı haplar, çok sayıda testere, delici ve kesici alet bulundu.İşlemleri tamamlanan 53 şüpheliden 10'u emniyetten serbest kaldı. Adliyeye sevk edilen 43 kişiden 16'sı tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!