Rüyalarımı bile Gümüşhane’de görüyorum

Güncelleme Tarihi:

Rüyalarımı bile Gümüşhane’de görüyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 01:53

FESHANE’deki 5’inci Gümüşhane Tanıtım Günleri’ne Doğan Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan da katıldı. Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ın karşılayıp eşlik ettiği Aydın Doğan, hemşerileriyle hasret giderdi.

Haberin Devamı

DOĞAN Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan, Feshane’de düzenlenen “5’inci Gümüşhane Tanıtım Günleri”ne katıldı. Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda ile Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Kenan Aydın’ın karşılayıp eşlik ettiği Aydın Doğan, bütün stantları tek tek dolaşarak hemşerileriyle hem sohbet etti hem de hasret giderdi. Aydın Doğan, “Hâlâ rüyalarımı orada görüyorum. Hayallerim orada. İstanbul’da yaşamaktan memnunum. Gümüşhane’yi seviyorum, insanını seviyorum, havasını seviyorum, köyünü seviyorum, âdetini, örfünü seviyorum. Ben, çocuklarım ve torunlarım Gümüşhaneli olmaktan iftihar ediyoruz” dedi.

KURU FASULYE DAĞITTI

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile birlikte Kelkit Belediyesi’nin standını da ziyaret eden Aydın Doğan, meşhur Kelkit kuru fasulyesini kepçeyle tabaklara koyarak ziyaretçilere dağıttı. Fuar boyunca 7 ton dağıtılan kuru fasulyenin tadına da bakan Doğan’a yörenin simgelerinden zilli kilim hediye edildi. Aydın Doğan, “Ben memleketimin her şeyini bilirim. Havasını, suyunu, toprağını, insanını, mertliklerini, yiğitliklerini, yaylasını, köyünü her şeyini özledim. Hasret giderdim. Zilli kilim benim evimde de var. Çok da severim. Değme halılardan iyidir. Kök boyadır” dedi.
Aydın Doğan, İstanbul’da internet üzerinden yayın yapan Kanal 29’un standını da ziyaret ederek canlı yayına katıldı. Aydın Doğan kendisine ‘Uzun yıllar medya patronluğu yapmış bir işadamı olarak bize ne tavsiye edersiniz’ diye sorulması üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

AHLAKLI YAPILIRSA

“Tavsiyem size yayıncılık ciddi bir iştir. Prensipli yapınca, bağımsız olunca, özel taleplerini işine aksettirmediğin sürece, objektif yayıncılık güzel bir iştir, şerefli bir iştir. Eski bir gazetecinin dediği gibi, ‘Eğer bu iş ahlaklı yapılırsa dünyanın en şerefli işidir’.”

TEK İSİMDE BİRLEŞMELİ

Gümüşhaneli STK’lara önerileri sorulan Aydın Doğan, “Ben, İstanbul’daki bütün Gümüşhaneli derneklerle temas halindeyim. Çok dağınık Gümüşhane derneği var. Galiba Gümüşhane Dernekleri Federasyonu adı altında birleşecekler. Bu isabetli olacak. Tek isim altında birleşmeleri şart.”

Haberin Devamı

GURBETLE SILAYI BULUŞTURMAK

Vali Yusuf Mayda da güzel bir etkinlik başlattıklarını belirterek, “Burada amacımız hem Gümüşhane’yi ve değerlerini tanıtmak hem de gurbetle sılayı bir araya getirmekti. Görüldüğü gibi Gümüşhane’den gelen insanlar ve Gümüşhanemizden yetişip İstanbul’a yerleşen insanlar bir arada. Bu anlamda Sayın Aydın Doğan Beyefendi’yi de ağırlıyoruz. Aramızda, sağ olsunlar geldiler. Bu bir kültürün tanıtımıdır. İstanbul, ulusal ve uluslararası anlamda güzel bir tanıtım merkezi. Minyatür bir Gümüşhane oluşturduk. Ama gerçeği Gümüşhane’de diyor herkesi Gümüşhane’ye bekliyoruz” dedi.


Bugün sona erecek

BEŞİNCİ Gümüşhane Tanıtım Günleri, bugün sona erecek. Etkinlik alanını gezen Aydın Doğan’a, torunları Aydın Doğan Yalçındağ ve Alihan Yalçındağ, Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet yazarları Ertuğrul Özkök ve Sedat Ergin ile işadamı Taylan Bilgel de eşlik etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ve katılımlarıyla 8 Mayıs Perşembe günü başlayan etkinlikler bugün sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!