84 yıl sonra yine başladı ama...

Güncelleme Tarihi:

84 yıl sonra yine başladı ama...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 17:45

84 yıl önce iki ülke halklarının kaynaşması için düzenlenen ancak 3'üncü dakikada şiddetli yağış nedeniyle yarıda kalan Karşıyaka - Lailapas maçı bugün tamamlandı. Kalan 87 dakikası oynanan ve Karşıyakalı taraftarların büyük ilgi gösterdiği mücadele 5-5'lik skorla sona erdi. Maçın ilk golünü Karşıyaka forması giyen teknik direktör Yusuf Şimşek kaydetti ve KafKaf'ı 1-0 öne geçirdi. Mücadelede Lailapas forması giyen Karşıyaka Belediye Başkanı Mutlu Akpınar da Yunan ekibi adına ilk golü atarak skoru 1-1 taşıdı. Ardından bu iki isim maçtan çıkarak yerlerini genç oyunculara bıraktı. Fakat Türk ve Yunan taraftarlar maç bir kez daha oynansın diye 65'inci dakikada sahaya girdi ve maç skor 5-5 iken tatil edildi.

KARŞIYAKALILAR SAKIZ'A ÇIKARMA YAPTI

Haberin Devamı



Yağmur nedeniyle 84 yıl sonra 3. dakikadan itibaren oynanan Lailapas-Karşıyaka maçı 65. dakikada 5-5 berabere devam ettiği sırada Türk ve Yunan taraftarların orta sahaya iki ülkenin bayraklarını dikmesiyle tamamlandı.

İŞTE KARŞILAŞMADAN KARELER

Yusuf Şimşek ve Hüseyin Mutlu Akpınar'ın devam etmediği müsabakada Karşıyaka, 32 ve 35. dakikalarda Bartu Umut'un golleriyle 3-1 üstünlük kurdu. Lailapas, 38 ve 40. dakikalarda Kovgioulis'in attığı gollerle 3-3 beraberliği yakalamasına rağmen Karşıyaka 43. dakikada Ali Kemal Özden'in bulduğu golle ilk yarıyı 4-3 önde bitirdi.


84 yıl sonra yine başladı ama...


YİNE OYNANSIN DİYE 65. DAKİKADA SAHAYA GİRDİLER

İkinci yarının başında 47. dakikada Erdal Alıcı ile 5-3 üstünlük kuran Karşıyaka önünde Lailapas, 58 ve 62. dakikalarda Deses'in attığı gollerle 5-5 eşitliği yakaladı.

Haberin Devamı

Karşıyaka'nın yaptığı santranın ardından sahaya giren Türk ve Yunan vatandaşları orta sahaya bayrak dikti ve iki takım lehinde tezahüratlar yaparak "Müsabaka dostluğumuz gibi hiç bitmesin" sloganıyla karşılaşmayı tamamladı Karşıyakalı taraftarlar bu kez maçın İzmir'de oynanmasını istiyor. Maçı tribünlerden binden fazla Türk taraftar takip ederken Yunan seyircilerin ilgisi fazla değildi. Türk taraftarlar Türkçe ve Yunanca 'Dostluk kazansın' yazılı tişörtleriyle dostluk mesajları verdi.

MAÇTAN NOTLAR

* Lailapas üst üste bulduğu gollerle skoru 5-5'e getirdi. Ve mücadele bu skorla sona erdi.
* Kırmızı yeşilliler ikinci yarının hemen başında bir gol daha buldu... 5-3
* Karşıyaka, mücadelenin ilk yarısında 3-1 öne geçti. Ardından Lailapas 3-3 eşitliği sağlarken KafKaf İlk yarı biterken bir gol daha attı ve skoru 4-3'egetirdi.
* Ardından bu iki isim maçtan çıktılar.
* 22. dakikada temsili olarak Yusuf Şimşek Karşıyaka adaına ilk golü attı. Ardından 26. dakikada da Mutlu Akpınar Lailapas adına bir gol kaydetti ve skor 1-1'e geldi.
* Bu iki isim maçın 15. dakikasında forma değiştirerek karşı takımlara geçtiler.
* Maça Karşıyaka Kulübü teknik direktörü Yusuf Şimşek Lailapas formsıyla, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise Karşıyaka forması ile başladı.
* Saat 18.00'da mücadele başladı.

84 yıl sonra yine başladı ama...


MAÇA BÜYÜK İLGİ

Haberin Devamı

Çeşme Limanı'ndan feribotla Sakız Adası'na akın eden Karşıyakalı taraftarlar renkli görüntüler ortaya çıkardı. Taraftarlar feribotta Kulüp Başkanı Fatih Diniz'e organizasyondaki emeğinden ötürü teşekkür ederek plaket verdi. 'Kaf-Sin-Kaf' tezahüratları yapan taraftarlar adada Lailapas taraftarlarıyla keyifli anlar geçirdi. Sakız Adası'ndaki restoran ve kafeler yeşil kırmızı bayraklarla doatırken, teknik direktör Yusuf Şimşek, eşi Nilüfer, kızı Derin Naz ve oğlu Yusuf'la bu coşkuya katıldı. Üzerinde, Türkçe ve Yunanca, "Dostluk kazansın" yazılı tişörtler giyip atkılar açan taraftarlar, dostluk mesajları verdi.

Yeşil kırmızılı kulübün Lailapalas ile bugün saat 17.00'de başlayan dostluk maçı için camianın ağır topları da Sakız Adası'na akın etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Kulüp Başkanı Fatih Diniz'in yanı sıra eski başkanlardan Hüseyin Çalışkan ve eski yöneticiler Tayfun Yelkenbiçer, Selahattin Sakıpağa, Ahmet Diker gibi isimler adada takımı yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!